• Haberler
  • Ticaret
  • TESKOMB Başkanı Akgül: Duruşumuzu Kaybetmedik, Kaybetmeyeceğiz

TESKOMB Başkanı Akgül: Duruşumuzu Kaybetmedik, Kaybetmeyeceğiz

TESKOMB Genel Başkanı Abdülkadir Akgül, kademeli normalleşmeye geçtiğimiz günlerde esnaf ve sanatkardan yana tavırlarını, duruşunu kaybetmediklerini ve kaybetmeyeceklerini söyledi. TESKOMB Dergisi'nde üyelerine seslenen Akgül pandemide kaybettikleri kooperatif başkanlarız için için 'Gözleri arkada kalmasın. Biz onlarla beraber taşıdığımız bayrağımızı inatla taşımaya, emanetleri olan kooperatiflerimizi büyütmeye devam edeceğiz' dedi

Türkiye Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği GENel  Başkanı Abdülkadir Akgül, geçtiğimiz nisan ayında hayatını kaybeteden TESKOMB Başkanvekili Salahaddin Hünü Anısına çıkarılan  TESKOMB Dergisi özel saysına kaleme aldığı yazısında kooperatif başkanlarına seslendi.

Akgül "Bir yandan salgın diğer yandan ekonomik baskılara rağmen TESKOMB her zamanki gibi yine üzerine düşen görevi hakkıyla yerine getirdi ve getirmeye de devam edecek. Biz Türkiye’den, esnaf ve sanatkarımızdan yana tavrımızı, duruşumuzu hiç kaybetmedik ve kaybetmeyeceğiz." dedi.

Akgül'ün kaleme aldığı "Baüyrağı beraber taşıdık, taşımaya devam edeceğiz" başlıklı yazında şu görüşlere yer verdi:

"Daha dün gibi hatırlıyorum TESKOMB’a ilk başladığımız günü. Esnaf ve sanatkarın ulu çınarı merhum Kasım Önadım’ın gölgesinde Türkiye’nin dört bir tarafında kooperatiflerimizi kurarak, yaygınlaştırmamız…Ortak ideal için ekip ruhuyla koşturmamızı hatırlıyorum. Maşallah ilk günkü heyecan eksilmeden devam ediyor.

`Bayrağı devralan merhum Suat Yalkın başkanımızın dönemi…Aldığımız bayrağı daha yükseklere çıkartma arzusu hiç kaybolmadı.

İlk günden bu yana yanı başımızda, her zaman abiliğini yaparak, esnaf ve sanatkarımıza öncülük eden, yol gösteren, tecrübesi ve ağır başlığı ile engelleri birlikte aştığımız merhum Salahaddin Hünü başkanımız…

Allah rahmet eylesin. Olaylar karşısında tecrübesiyle pratik çözümler üreten, hedefinden, gündeminden şaşmayan bir esnaf başkanıydı. İzmir ile sınırlı kalmayan teşkilat gücü, birikimi ile TESKOMB’un bugüne gelmesinde çok önemli katkıları oldu.

İstanbul’da merhum Temel Yaşar Çoruh’un vefatı nedeniyle bir araya geldik. Taziye bildirdik. Ancak evlerimize geri döndüğümüzde Covid-19 koronavirüse yakalandığımızı öğrendik. Biz Ankara’da hastalık ile cedelleşirken, Salahaddin Bey İzmir’de zorlu günler yaşadı. Vefat haberi geldiğinde ilk tanıştığımız ilk günden başlayarak sonra İstanbul görüşmemize kadar geçen süre filim şeridi gibi gözlerimin önüne geldi. Mütebessim yüzü, esprili yaklaşımları, azimle çelik gibi hedefe koşturması aklıma geldi. Nur içinde yat. Mekanın cennet olsun Salahaddin Abim…

Son dönemde Hakkın rahmetine kavuşan Temel Yaşar Çoruh abimiz başta olmak üzere tüm başkanlarımıza da Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Gözleri arkada kalmasın. Biz onlarla beraber taşıdığımız bayrağımızı inatla taşımaya, emanetleri olan kooperatiflerimizi büyütmeye devam edeceğiz.

Bir yandan salgın diğer yandan ekonomik baskılara rağmen TESKOMB her zamanki gibi yine üzerine düşen görevi hakkıyla yerine getirdi ve getirmeye de devam edecek. Biz Türkiye’den, esnaf ve sanatkarımızdan yana tavrımızı, duruşumuzu hiç kaybetmedik ve kaybetmeyeceğiz.

Kıymetli başkanlarımıza, değerleri üyelerimize sağlık, esenlik, işlerinde bereketli kazançlar dilerim."

Bakmadan Geçme