Togg'da ilk teslimat Cumhurbaşkanı Erdoğan'a

Türkiye'nin ilk yerli otomobili Togg, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teslim edildi. Togg'un bugünden itibaren yollarda görülmeye başlanacağını söyleyen Erdoğan, ''Bugün milletimizin 60 yıllık hayalinin gerçeğe dönüşmesine hep birlikte şahitlik ediyoruz. Devrim otomobilinden sonra bize de devrin otomobilinin üretmek nasip oldu.'' dedi.

Togg'da ilk teslimat Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yapıldı

Türkiye'nin ilk yerli otomobili Togg'da teslimat süreci başladı. İlk teslimat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile beraber verdikleri ilk sipariş olan Anadolu kırmızısı Togg teslim edildi.

Anadolu renk akıllı cihazın ruhsat ve anahtarı, özel teslimat kutusu içinde Emine Erdoğan’a takdim edildi.

PLAKA AYRINTISI

34 EE 2071 plakalı Togg, Emine Erdoğan adına tescil edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''EE malum, hanımın ismiyle müşterek soyadımız. 2071 de malum Malazgirt'in buraya yansımış olan tarihi. Çünkü 1071'den sonra 2071 inşallah bizim için ayrı bir vizyon olacak.'' dedi.

Togg'da ilk teslimat Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yapıldı - 1

İkinci Gemlik rengi araç ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın makam aracı olacak.

Beştepe'deki törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Bugün milletimizin 60 yıllık hayalinin gerçeğe dönüşmesine hep birlikte şahitlik ediyoruz. Türkiye Yüzyılı'nın ilk meyvelerinden olan Togg'un ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

''RABBİM TEKERİNE TAŞ DEĞDİRMESİN''

Tasarımı, fabrikası yapıldı, üretildi ve satışa çıktığı ilk gün Togg sipariş rekorları kırdı. Togg tüm testleri alnının akıyla vermiş özel bir otomobildir. Togg, ülkemizin teknolojik gelişiminin, ekonomik kalkınmasının ve küresel itibarının sembolü olarak doğmuş, gelişmiş ve bugünkü seviyesine gelmiştir. İnşallah bugünden itibaren Togg'u yollarda görmeye başlıyoruz. Yolun da bahtın da açık olsun diyorum Togg, Rabbim tekerine taş değdirmesin diyorum.''

Togg'da ilk teslimat Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yapıldı - 2

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının ardından Togg'un direksiyonuna geçerek eşi Emine Erdoğan ile birlikte aracı denedi.

''DEVRİN OTOMOBİLİNİ ÜRETMEK BİZE NASİP OLDU''

Sürüş sonrası kısa bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Devrim otomobilinden sonra bize de devrin otomobilinin üretmek nasip oldu. Sadece Türkiye'nin yollarında değil dünya yollarında da devrin otomobili Togg'umuzu izleyeceğiz. Süratse sürat konforsa konfor ne ararsanız bulunur. İçindeki tuşlara bastığınız zaman hepsini orada buluyorsunuz. Hepsi var. Kırmızı bana ait değil hanımefendiye ait o seçti plaka da onun. Bizimki de burada makam otomobili olarak kullanacağız. EE malum, hanımın ismiyle müşterek soyadımız. 2071 de malum Malazgirt'in buraya yansımış olan tarihi. Çünkü 1071'den sonra 2071 inşallah bizim için ayrı bir vizyon olacak.'' dedi.

Togg'da ilk teslimat Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yapıldı - 3

''TOGG'A UYGUN KREDİ MÜMKÜN OLABİLİR''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Aracı özendirmek adına kamu bankaları önümüzdeki günlerde kredi paketi açıklar mı?'' sorusuna da ''Olabilir. Niye olmasın? Kamu bankalarının bu noktada kredi yastıkları müsaittir. Hele hele araçlara bunu rahatlıkla yapabilirler. Konutlarda bunu nasıl yapıyorsak otomobilde de bunu yapmak mümkündür.'' yanıtını verdi.

Togg'da ilk teslimat Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yapıldı - 4

EMİNE ERDOĞAN: ARABANIN KULLANIMI ÇOK RAHAT

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ise "Çok tarihi bir anı hep birlikte paylaşıyoruz. Türkiye'nin gurur kaynağı oldu. Ülkem adına gurur duyuyorum. Arabanın da kullanımı çok rahat, yağ gibi akıyor, dönüşler keskin viraj alabiliyor, harika yani içinde kendinizi çok huzurlu hissediyorsunuz. Kullanırsanız anlayacaksınız bunu. Harika bir araç.'' diye konuştu.

Bakmadan Geçme