' Tosuncuk ' Lakaplı Mehmet Aydın'ın İlk İfadesi

Çiftlik Bank davasının bir numaralı sanığı Mehmet Aydın, gün gece saatlerinde Türkiye'ye getirildi. Aydın, ilk sorgusunda ailesiyle sorunlar yaşadığı için teslim olduğunu söyledi.

Çiftlik Bank davasının bir numaralı sanığı, kırmızı bültenle aranan Mehmet Aydın, Türkiye'ye getirildi. 'Tosuncuk' lakabıyla tanınan Aydın, teslim olduğu Brezilya'dan Türkiye'nin talebi üzerine sınır dışı edildi. İstanbul'a dün gece saatlerinde getirilen Aydın, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gözaltına alındı.

Aydın'ın ilk sorgusu İstanbul Havalimanı'ndaki nöbetçi savcılıkta yapılırken, başsavcılık hakkında 4 gün gözaltı süresi verdi.

Aydın, daha sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü ve sorgusu için özel bir ekip oluşturuldu.

AİLEMLE SORUN YAŞADIM

TRT Haber'de yer alan bilgilere göre, Aydın ifade öncesi görüşmesinde "Ailemle sorun yaşadığım için teslim oldum" dedi. Aydın'ın ayrıca borcu kadar alacaklarının da olduğunu, borçlarının büyük bir kısmını ödediği ve ödemeye devam edeceğini söylediği öğrenildi.

75 BİN YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Çiftlik Bank sisteminin kurucu ve yöneticilerine ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında 7'si firari, 11'i tutuklu 48 şüpheli hakkında iddianame hazırladı.

İddianamede, 3 bin 762 kişi "müşteki" olarak yer alırken, aralarında Mehmet Aydın'ın da bulunduğu ve suç örgütü ele başı olduğu iddia edilen 18 sanık hakkında, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme", "bilişim sistemlerini araç olarak kullanmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık", "ticari şirketlerin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından 22 bin 580'er yıldan 75 bin 260'ar yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Bakmadan Geçme