TŞOF Olağanüstü Kongreye Gidiyor

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu'nda yapılan yolsuzluklar iddiaları üzerine İstinaf Mahkemesi'nin federasyonu Olağanüstü Genel Kurula götürülmesi kararı aldığı ortaya çıktı. Bilgiyi gen güçlü genel başkan adayı Mehmet Yiğiner duyurdu. Ancak TŞOF'dan bir açıklama yapılmadı.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu'nda işler karıştı. Federasyon mahkeme kararına göre 40 gün içinde olağanüstü kongreye gitmek zorunda. Ancak  Federasyon Yönetimi sessizliğini koruyor.

Açıklamayı Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanlığını yapan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yiğiner yaptı. Yiğiner açıklamasında şöyle dedi:

"Değerli Başkanlarım ve Yöneticilerim; 
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu'muzda yapılan yolsuzluklar doğrultusunda İstinaf Mahkemesi tarafından Olağanüstü Genel Kurula götürülmesi kararı alınmıştır. Ticaret Bakanlığımız tarafından alınan mahkeme kararını dün itibari ile 08.07.2024 tarihine kadar Olağanüstü Genel Kurulu yapması yönündeki yazısını TESK'e göndermiştir. En geç 40 gün içerisinde TŞOF Olağanüstü Genel Kurulu yapılacaktır. Camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesileyle Olağanüstü Genel Kurulda destek ve dualarınızı beklerim."

Anvak federasyon yönetiminden bir açıklama gelmedi. Federasyon sessizliğini koruyor. Karar öncesinde Mehmet Yiğiner, Türkiye'nin dört bir tarafını dolaşarak oda başkanlarından destek istemişti.

 

Bakmadan Geçme