Tüm yurtta 19 Mayıs coşkusu yaşanıyor

19 Mayıs Atatürk'ün Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor. Ankara'daki kutlamaların ilk durağı Anıtkabir oldu. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve beraberindeki gençler ile sporcular, Ata'nın huzuruna çıktı. İstanbul'da bayram nedeniyle Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'nda çelenk bırakma töreni düzenlendi. İzmir'de Cumhuriyet Meydanı kırmızı beyazdı…

Bugün 19 Mayıs Atatürk’ün Anma, Gençlik ve Spor Bayramı… Esaretten kurtuluşun ilk adımı olan 19 Mayıs, tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor.

Ankara’daki kutlamaların ilk durağı Anıtkabir’di.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla temsilci gençler ve sporcularla beraber Anıtkabir’i ziyaret etti.

Esaretten kurtuluşun ilk adımı… 19 Mayıs tüm yurtta coşkuyla
kutlanıyor - 2

Bakan Bak ve beraberindeki heyet, Türk bayrakları taşıyan gençlerle Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine geldi.

Mozoleye çelenk koyan Bak, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Misak-ı Milli Kulesi’nde Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

Bak, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

“Aziz Atatürk, Türk gençliğine armağan ettiğiniz 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle gençlerimizle beraber manevi huzurunuzdayız. Milli Mücadele'nin meşalesini yakmanızın üzerinden tam 105 yıl geçti. Tarihin akışını değiştiren o meşale, bugün Türk milletinin ve gençliğinin ruhunda aynı heyecan, umut ve inançla yanıyor. Gençlerimiz, kendilerine emanet edilen canımızdan aziz bu vatanı aydınlık yarınlara taşımak için tüm gücüyle çalışırken, biz de onları, her gün gelişen, güçlü imkanlarla destekliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci yüzyılında da aşkla yılmadan çalışarak ülkemizi ve bayrağımızı her alanda yüceltmeye devam edeceğiz. Eğitimde, bilimde, sanatta, sporda dünyaya iz bırakan, yol açan, öncülük eden gençlerimizle omuz omuza vererek emanetinize sadakat ve vefa ile sahip çıkacağız. Dün olduğu gibi bugün de Türkiye'nin en büyük gücü, gençliği, gençliğin en büyük gücü ve ilham kaynağı ise köklerinden gelen inanç ve kararlılıktır. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle zatıalinizi ve milletin istiklali, istikbali yolunda canla başla mücadele etmiş tüm kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhunuz şad olsun.”

Bakan Bak, daha sonra gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

İSTANBUL

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, Taksim’deki Cumhuriyet Anıtı’nda resmi tören düzenlendi.

Saat 09.30’da yapılan törene, İstanbul Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Özbay, İstanbul Büyükşehir (İBB) Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, siyasi parti temsilcileri, gaziler, çeşitli okullardan öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Özbay’ın Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bırakması ile başlayan resmi tören, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için yapılan saygı duruşu sonrası İstiklal Marşı okunmasının ardından sona erdi.

İZMİR

İzmir’deki Cumhuriyet Meydanı’nda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında resmi tören düzenlendi.

Törene İzmir Valisi Süleyman Elban, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Kemal Yeni, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenci ve öğretmenler ile vatandaşlar katıldı.

Bando eşliğinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Türk bayrağı göndere çekildi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, “Milletler tarihlerinden aldıkları güçle yaşarlar. ‘Biz neydik?’ sorusunun cevabı aynı zamanda ‘Biz ne olabiliriz?’ sorusunun cevabına ışık tutar. İnsan tarihinde ve geçmişinde geleceğini de arar. Kendi tarihine yabancılaşanlar, rüzgarın önündeki bir yaprak misali savrulurlar. Sevgili gençler, 19 Mayıs tarihi bizim milletimiz için çok müstesna bir tarihtir. Bu tarih, Türkiye’nin inşasında ilk tuğlanın konulduğu gündür.” dedi.


KAYSERİ

Kayseri'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla törenler düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

KAPADOKYA

Nevşehir'deki turizm bölgesi Kapadokya'da, sıcak hava balonlarının sepetlerine 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Türk bayrakları asıldı.

150 sıcak hava balonu yaklaşık 4 bin yolcu ile bölge semalarına yükseldi.

Türk bayraklarını taşıyan balonlar bir saat boyunca peribacalarıyla kaplı vadiler üzerinde uçuş gerçekleştirdi.

ORDU

Ordu'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Altınordu ilçesindeki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen programda öğrenciler tarafından sportif gösteriler yapıldı.

ERZİNCAN

Erzincan'da Merkez Kapalı Spor Salonun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi. Sporcuların salonda gerçekleştirdikleri geçit törenini vatandaşlar ilgiyle takip etti.

MANİSA

Manisa'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi. Etkinlikte, halk oyunu ve spor gösterileri sunuldu.

MUĞLA

Muğla'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Atatürk Stadyumu'nda tören düzenlendi. Vatandaşlar, törene ilgi gösterdi.

SİVAS

Sivas'ta 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından tarihi Tren Garı önünde başlayan "Türkiye'nin Gücü, Gençliği" gençlik yürüyüşü Atatürk Kongre Müzesi önünde sona erdi.

Atatürk Kongre Müzesi bahçesinde devam eden kutlamalarda, öğrenciler tarafından çeşitli gösteriler sunuldu.

ZONGULDAK

Zonguldak'ta, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nda tören düzenlendi. Kutlamalarda halk oyunları gösterisi ile çeşitli spor dallarındaki sporcular gösteri sundu.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi. Etkinlik kapsamında spor ve halk oyunları gösterileri sunuldu.

BATMAN

Batman’da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi. Törende halk oyunları ekibi gösteri sundu.

TOKAT

Tokat'ta 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi. Hüseyin Akbaş Spor Salonu'nda gerçekleştirilen programda öğrenciler, spor ve halk oyunları gösterisi sundu.

AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi. Program, Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu'nda devam etti. Program, cimnastik, karate, halk oyunları ve bisiklet gösterisi sunuldu, şiir ve kompozisyonda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.

 

Bakmadan Geçme