Tuncer Bakırhan 'Korucu' açıklaması için özür diledi
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Muş'ta yaptığı konuşmada kullandığı, 'Korucuları işsiz bırakmayacağız. Elindeki silahı al, ver sopayı, köyde hayvan baksın. Daha onurlu bir görevdir' ifadelerine yoğun tepki gelince koruculardan özür diledi.
Muş'ta çitfçilerle bir araya gelen DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, burada yaptığı konuşmada, "Çatışmalar bittiğinde korucuları işsiz bırakmayacağız. Elindeki silahı al, ver sopayı, köyde hayvan baksın. Daha onurlu bir görevdir" ifadelerini kullandı. Bakırhan'ın korucularla ilgili önerisine siyaset dünyasından tepkiler geldi.
Dervişoğlu: Korucular, canı pahasına mücadele etmiş evlatlarımızdır
Bakırhan'a seslenen İyi Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, "Korucular, Türkiye Cumhuriyeti için canı pahasına mücadele etmiş evlatlarımızdır. Terörün safında değil, devletinin yanında olmuş onbinlerce Zaza, Türkmen ve Kürt kardeşimizi, bu pespaye dilin hakaretlerine mi terk edeceksiniz? Birlikten, Al Bayraktan yana olan vatan evlatlarını, bu paçavracılara mı ezdireceksiniz? Yazıklar olsun!" dedi.
Destici: Türk milleti şehidini unutmaz
Bakırhan'a bir tepki de Cumhur İttifakı ortağı Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'den geldi.
"Koruculuk sistemi, terörün gölgesinde yaşamayı reddeden, milletin ve devletin yanında duranların karargahıdır. Bu kahramanlarımıza sahip çıkmak, sadece bir güvenlik meselesi değil, aynı zamanda milli görevdir" diyen Destici, "Bu onura sahip olan vatan evlatlarına, vatan kavramının ne olduğunu kavrayamayan hainler dil uzatamaz! Bu gibi benzer sakat düşünceleri savunanlar, terörle mücadelenin yükünü sırtlayan bu vatan evlatlarına saygı duymayı öğrenmelidir. Çünkü Türk milleti, şehidini unutmaz, kahramanını yalnız bırakmaz" ifadelerini kullandı.
Ağıralioğlu: Korucularımız devletin namusudur
Anahtar Partisi Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu da X hesabından korucularla ilgili şu mesaj paylaştı:
"Devlet ve millet varlığımızın devamı ve terörsüz Türkiye ideali için 41 yıldır cansiperane mücadele eden, şehitler veren, gazi olan korucularımız, güvenlik güçlerimiz gibi devletin namusudur.
Hiçbir mücadele, müzakere namus üzerinden yapılmaz. Devlet, kendi varlığı için bedel ödemiş kimseyi sahipsiz bırakamaz!
Devletin gücü, 41 yıl boyunca terörsüz Türkiye hedefinin gerçekleşmesi yolunda mücadele eden korucuların sopasıdır. Nazikçe hatırlatıyorum."
MSB'dan Bakırhan'a eleştiri.
Milli Savunma Bakanlığı, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın açıklamalarına yanıt verdi.
MSB'dan yapılan açıklamada "Daima devletinin yanında yer alan güvenlik korucularımızı hedef alan açıklamalar, milletimizin engin feraseti ile birlik ve dayanışma ruhu karşısında beyhude bir çaba olmaktan öteye geçemeyecektir." denildi.
Bakırhan özür diledi
Kullandığı ifadelere gelen tepkiler üzerine DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, koruculardan özür diledi. TV100'de katıldığı canlı yayında konuyla ilgili soru üzerine açıklama yapan Bakırhan, şunları söyledi:
"Bence şöyle, bu çok derin bir konu ama tam olarak ifade edememiş olabilirim. En başta onu söyleyeyim. Burada başka bir kasıt yoktu, buna emin olabilirsiniz. Belki hani Türkiye kamuoyu bilmez. Benim ailem şu anda hayvancılıkla uğraşıyor. Biz bütün geçimimizi oradan sağlıyoruz. Arılarımız var, hayvanlarımız var, besleriz, satarız. Bütün geçimimiz bizim odur. Yani burada bir kasıt, bir küçümseme, bir aşağılama yok.
Korucular neyin bir sonucudur? Mevcut çözümsüzlüğün bir sonucudur. Kürt meselesi çözülmediği için ortaya çıkan bir zemindir. Bu mesele çözülecekse tabii ki onlara da bir hal yolu bulunmalıdır. Onu demek istedim ama dediğim gibi yanlış… Kalbi kırılan korucular olduysa…Yanlış ifade edilmiş olabilir. Özür dilerim. Yani bir kastım yok, onu bir defa söyledim."