Türkiye En Az Yüz'de 6 Büyüyecek

BBVA Big Data Araştırma Bölüm Başkanı Alvaro Ortiz, Türkiye'nin ilk yarı büyümesinin yüzde 15'i bulabileceğini söyledi. Ortiz, ABD'de enflasyondaki yükselişin bu ülkedeki faiz oranlarını yükseltebileceğini ve gelişmekte olan ülke varlıklarının finansal piyasalardaki çekiciliğini azaltabileceğini de belirtti.

İspanyol bankacılık grubu BBVA’nın (Banco Bilbao Vizcaya Argentaria) Big Data Araştırma Bölüm Başkanı Alvaro Ortiz Vidal-Abarca, Türkiye’de 2021 yılının tamamında yüzde 6’lık büyüme oranının üzerine rahatlıkla çıkılacağını söyledi.

DÜNYA’nın sorularını yanıtlayan Ortiz pek çok ülkede güçlü toparlanma görüldüğünü, Türkiye’de de ekonominin ilk çeyrekte yüzde 7 büyüdüğünü, ikinci çeyrekte büyümenin baz etkisiyle yüzde 25’e yakın olacağını ve böylece ilk yarıyılda yüzde 15 büyüme elde edilebileceğini söyledi.

Yılın ikinci yarısında ne olursa olsun, büyüme yüzde 0 bile olsa, 2021 yılının tamamında yüzde 6’lık büyüme oranının üzerine rahatlıkla çıkılacağını belirten Ortiz, kırılganlıkların azaltılarak gelecek dönemdeki büyümenin güvence altına alınabilmesi için dengelenmenin sağlanması gerektiğini ifade etti.

ABD'de enflasyondaki yükselişin bu ülkedeki faiz oranlarını yükseltebileceğini ve gelişmekte olan ülke varlıklarının finansal piyasalardaki çekiciliğini azaltabileceğini de belirten Ortiz, gelişmekte olan piyasalarda döviz kurlarında görülen değer kayıplarının enflasyonu daha da yukarı çekebileceği uyarısı yaptı.

Bakmadan Geçme