Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Abdullah Bakışgan Ustalar Konuşuyor'a Açıkladı
Haber MerkeziEditör

Abdullah Bakışgan Ustalar Konuşuyor'a Açıkladı

Gaziantep ticaret hayatında 1930'lu yıllardan bu yana sönmeyen bir fırın ateşinin ve sarsılmaz bir esnaf ahlakının temsilcisi olan Abdullah Bakışgan, '3. Nesil Mesleğini Yaşatanlar' kategorisinde aldığı ödülün ardından Esnafhabertv.com'a özel açıklamalarda bulundu. Bakışgan, ödülün kendisinden ziyade bu yolu açan atalarına ait olduğunu vurguladı.

 

“Bu ödülü aramızdan ayrılan atalarımız adına alıyoruz”

Aldığı ödülün manevi yükünün çok büyük olduğunu ifade eden Abdullah Bakışgan, bu anlamlı organizasyon için emeği geçenlere teşekkür ederek şu açıklamalarda bulundu:

"Allah razı olsun bu organizasyonda bizi layık görenlerden. Allah herkesin işini rast getirsin. Biz bu ödülü aslında şahsım adına değil; aramızdan ayrılan Ökgeç dedem, babamız, ustamız ve atalarımız adına alacağız. İnşallah onların istediği gibi bir evlat olmuşumdur. Bundan yana hiçbir şüphem, herhangi bir sıkıntım yok. Atalarımızın 1930’lu, 35’li yıllardan beri yaşattığı bu ismi bugün evlatları olarak sürdürdüğümüz için çok iyi ve gururluyuz."

30 yıllık esnaflık serüveni: "Okuldan ziyade ticareti seçtim"

1987 doğumlu olan ve henüz ilkokul 3. sınıftayken tezgahın başına geçen Bakışgan, hayatını usta-çırak disipliniyle şekillendirdiğini belirtti. Okumaktan ziyade atalarından izlediği ticaret hayatının kendisini daha çok cezbettiğini dile getiren usta, 30 yılı aşkın süredir esnaflık hayatının içinde olduğunu ve 2010 yılından bu yana İbrahimli bölgesindeki işletmelerinde 30’a yakın ürün çeşidiyle Gaziantep mutfağını en üst seviyede temsil etmeye çalıştıklarını kaydetti.

“İşçiliğini bilmediğin işin ustalığını yapamazsın”

Ahilik kültürünün temelinde yatan "emeğe saygı" ve "dürüstlük" ilkelerine değinen Bakışgan, ustalardan aldığı en büyük dersi şu sözlerle aktardı:

"Birincisi işini seveceksin ve işinin işçiliğini bileceksin. İşçiliğini bildiğin zaman her işin üstesinden bir şekilde gelirsin. Ustalarımızın söylediği laf şudur: İşçiliğini bilmediğin işin ustalığını yapamazsın. Esnafın yüreği büyük olacak; her şeyi alttan alacak ve müşteriyi buradan en güzel şekilde memnun ederek gönderecektir."

Yeni nesle dair uyarı: "Teknoloji iş ahlakını etkiliyor"

2000 yılından sonra yetişen neslin iş ahlakı konusunda zorluklar yaşadığına dikkat çeken Bakışgan, teknolojinin esiri olan gençlerin iş sevmekte zorlandığını belirtti. Atasının "Alırsan altın bilezik, almazsan sen bilirsin" dediği zanaatı omuzladığını ifade eden Bakışgan, insanla uğraşmanın zorluklarına rağmen bu "altın bileziği" ömrü yettiği kadar taşıyacağını vurguladı.

Sarı lacivert sevda ve Antepspor bağlılığı

Sosyal hayatında koyu bir Fenerbahçe taraftarı olduğunu ve "Her yer sarı lacivert" diyerek bu tutkusunu her yerde dile getirdiğini belirten Abdullah Bakışgan, aynı zamanda iyi bir Antepsporlu olduğunu, her iki rengin de gönlünde eşit ve sarsılmaz bir yeri olduğunu ifade etti.

"Annem atamın bize en büyük emanetidir"

Babasının vefatının üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen acısının taze olduğunu belirten Bakışgan, konuşmasını şu duygusal sözlerle noktaladı:

"Babam gideli 6 yıl oldu, onun burada adı ve eksikliği bitmeyecek. Çünkü ben o insanın elinin altında yetiştim, üzerimde inanılmaz emekleri var. Ama atamdan aldığım en büyük emanet annemdir. Ölene kadar annemin arkasındayım ve atamdan aldığım emanetle en güzel şekilde ilgilenmek zorundayım."

Yeni Videolar