Kevser Gülcan Topçu

Güzellik Uzmanları Seçime Neden Gelmedi?

Kevser Gülcan Topçu

Tüm okurlarımı sevgi ve selamla kucaklıyorum. Uzun bir aradan sonra yine sizlerle birlikte olmanın heyecanıyla hemen konuya giriyorum.

Mevzu çok büyük, yaz yaz bitmez. Uzun bir süre aynı konu üzerinden farklı bakış açılarıyla ve farklı içeriklerle yazılar yazacağım. Şimdiden okurlarıma sevgiyle teşekkürümü sunarım. 
Konumuz bellidir. Geçen hafta gerçekleşen oda seçimleri…Bundan sonra kimse güzellik uzmanları üzerinden siyaset yapmasın. Bu kadar net ifadeyi neden mi kullanıyorum. Çünkü her iki adayda güzellik uzmanları üzerinden siyaset yaptı ve her iki adayın seçim yönetim listesinde beklentiyi karşılayacak güzellik uzmanı yoktu. Camia arasında kısaca “kuaförler odası” olarak geçer ama aslında resmiyette 3 meslek grubunun ortak odasıdır. Ankara Kuaför Güzellik Salonu İşletmecileri Ve Manikürcüler Esnaf Odası... 
“Her şey eskisinden çok daha güzel olacak” dedik ama eskisinden  güzel olma ihtimali düşük bir yönetim listesi ve ortada kocaman bir başarısızlık var. Aslında bu başarısızlık eski başkanın başarısızlığı değil. Hakkında söylenen onca lafa rağmen yuvarlak 600 oy almış. 600 kişi ona inanmış, onu takdir etmiş ve soğukta gelerek oy kullanmış. . Buna kimse başarısızlık diyemez. 
Bu bir yarış ve rakipler çok güçlü idi. Herkes bunu kabul etsin. Nihayetinde sonuç ortada zaten. Bu arada ben kim seçilirse seçilsin seçilen başkana saygı duyarım. Bu geçmişte böyle olduğu gibi gelecekte de böyle olmak zorundadır. Bu konuyu başka bir yazımda daha detaylı yazacağım. 
Esas meselemize dönelim: Sekiz yıl emek vermiş destekçisi neredeyse fanatik taraftar psikolojisine sahip 600 kişiye rağmen neden seçim kaybedildi???
Evet sizlere buradan tek tek açıklayacağım. 
Birinci olarak; yönetim listesinin son güne bırakılması ve gizli tutulması bana göre çok büyük bir strateji hatası. Bu yönetimin içsel çatışmasına ve yeterince seçimi sahiplenmemesine sebep olmuştur. Bir ay önce açıklansaydı herkes canla başla çalışırdı. Yönetimdeki arkadaşlar kusura bakmayın çünkü gelen oyların yüzde 20’sinin gelmesine sadece vesile oldunuz. Zaten insanların kafalarında kimi destekledikleri belli. Eski başkanın aldığı oyların tamamı ona inanan güvenen emeğini gören takdir eden seçmenin oyudur. Ve bu seçmen grubu; Bülent beye değil yeterince organize olamayan yönetim listesine kızgındır. Seçim bitti. Hala telefonlar susmadı. “Araç neden gelmedi neden bizi almadınız?” diye… Bu kadar kötü yönetilen seçim sürecinde kaybetmemek imkansızdı. 
Bu arada ben taraftar değilim. Sadece mesleki menfaatlerimiz için verdiği sözlere itimat edip inandığım için iyi bir destekçi oldum. Seçilmiş başkandı, emeği  vardı. Severim, sayarım ama hayal kırıklığı yaşadım. Yarı yarıya güzellik uzmanı olması gereken yönetim listesinin hali benim ümidimi kırdı. Hem güzellik uzmanları üzerinden siyaset yapılsın. güzellik uzmanları dernek başkanına söz verilsin, desteği alınsın ama ortada güzellik uzmanı olmasın… Bu durum başkan seçilse de çok büyük bir sorundu ve bu mevzu büyüyecekti. Hiç bir güzellik uzmanı vaatlerle inandırılamaz. Gerçek savunucuyu görür ve gereğini yapar. Kuaförlerin geneli duygusal kişiler ama güzellik uzmanları biraz daha gerçekçi bakıyor olaylara. 
Sadece Sayın Erdoğan’ın listesi hüsran değil diğer listede de güzellik uzmanları işin içinde değildi maalesef. 
Diyeceksiniz ki; “sen de destekledin şimdi neden eleştiriyorsun?”
Evet haklısınız, “destekledim” kim bana benim istediklerim noktasında söz verdiyse onu destekledim. Krizi güzellik uzmanları adına fırsata çevirmeye çalıştım. İlk defa bir başkan güzellik salonlarını sahiplendi biz de bu sebeple destekledik. Tabi ki hayal kırıklığı yaşadım hala da yaşıyorum. "Seçim kaybedildi" diye değil bu kadar verilen vaatler ve konuşulan konulara rağmen her iki listede de istediğimiz isimleri göremediğimiz için. Ben iki adaya da son iki ay kalana kadar eşit mesafede yer aldım. Sonra siyaseten mesleğimiz için çıkacak mevzuatın hızlanması için dernek olarak oy birliği ile eski başkanı destekleme kararı aldık ve uyguladık. Akıllandık mı  evet akıllandık… Bundan sonra güzellik uzmanları üstünden kimsenin siyaset yapmasına izin vermeyeceğiz. Bir kuaför, güzellik uzmanlarının haklarını savunamaz. Başka bir il ve illerden de seçim yönetilemez.
Seçim ciddi bir iştir  ve seçim tecrübesi olmayan kişilere seçim süreci teslim edilemez. Ben yaşanılan bu süreçte tek istediğim güzellik uzmanlarının haklarını savunmaktı. Bundan sonra da yine tek amacım budur. 
Güzellik uzmanları seçime gelmedi. Bunun anlamı büyük. Güzellik uzmanları İki adayı da desteklemedi. Güzellik uzmanlarından eski Başkana 70 oy, yeni başkana 30 oy   gelmiş. Bu bir dramdır. 
Bu arada kuaförleri yeni seçilen başkanımızı ve yönetimini tebrik ediyorum. İyi çalıştınız başardınız, kazandınız. Bundan sonra ki süreçte seçilmiş başkana çok büyük görev düşüyor. Beklentimiz ümitlerimiz artık yeni başkandan. Tekrardan hayırlı olsun.
Peki bundan sonra ne olacak? benim için önemli kısım burası. Şöyle ki güzellik uzmanlarının sorunları patlamaya hazır bir bomba olarak bekliyor. Siyaset bitti şimdi icraat zamanı.
Her bir cümlem üzerinden kitap yazabilecek konular birikti ama detaylara diğer yazılarımda değinelim. En kısa zamanda görüşmek dileğiyle tüm okurlarımı sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Yorumlarınızı bekliyorum.
 

Yazarın Diğer Yazıları