Yem Sanayicilerinden Fiyat Çağrısı

Yem sanayicileri, TMO'dan arpa, mısır, buğday gibi ürünlerin satış fiyatlarını açıklamasını talep etti.

Türkiye Yem Sanayicileri Birliği (TÜRKİYEM-BİR) Başkanı Ülkü Karakuş, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) arpa, mısır, buğday gibi ürünlerde satış fiyatlarını en kısa sürede açıklaması gerektiğini belirterek;

 "Buğday fiyatları artmaya başladı. TMO'nun fiyatları açıklaması piyasada fiyatların artış hızını kesebilir." ifadelerini kullandı.

Karakuş, yem sektöründe yaşanan fiyat artışlarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Geçen yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkisiyle Çin başta olmak üzere birçok ülkenin ihtiyacının çok üzerinde mal talep ettiğine dikkati çeken Karakuş, gıda güvencesi için fabrikaların da olması gerekenden daha fazla ham madde aldığını söyledi.

Karakuş, dünyada hububat ve yağlı tohumlar üretiminde bir sıkıntı olmadığına işaret ederek, aşırı stoklama refleksi, kuraklık ve tedarik sorunları nedeniyle fiyatların yükseldiğini bildirdi.

TMO'nun geçen yıl piyasadaki etkinliğiyle yem ham maddeleri arasında bulunan arpa, mısır, buğday gibi ürünlerin fiyatlarının dünyada görülen artışlardan daha fazla yükselmediğini vurgulayan Karakuş;

 "TMO'nun bu sene yapması gereken bir şey var. TMO arpa, mısır, buğday gibi regülasyon görevini sağladığı ürünlerin satış fiyatlarını en kısa sürede açıklamalı.

Arpa fiyatları yükselince yem sektörü buğday almaya başladı. Buğday fiyatları artmaya başladı. TMO'nun fiyatları açıklaması piyasada fiyatların artış hızını kesebilir." dedi.

 

Bakmadan Geçme