Yılbaşını dışarıda geçirecekler bunlara dikkat! TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın'dan önemli açıklamalar

Yılbaşı gecesinde taksicilerin 24 saat hizmet vereceğini hatırlatan TŞOF Başkasını Fevzi Apaydın: 'Bu yıl sürücülere alkollü araç kullanmaktan 195 bin 373 kez ceza kesildi. Alkollü araç kullanımında geçtiğimiz yıla göre yüzde 10'luk bir artış var. Özellikle alkol kullanımının arttığı Yılbaşı gecesi sürücüler direksiyon başına alkollü geçerek hem kendini hem de başkalarının hayatını tehlikeye atmamalı. Vatandaşlarımız Yılbaşı gecesi 24 saat hizmet verecek olan taksici esnafımızı tercih ederek ulaşımlarını güvenle sağlamalı' dedi.

Uykusuzluk ve alkol kullanımı trafik kazalarına sebep oluyor!

Alkol tüketiminin arttığı Yılbaşı gecesinde direksiyon başına geçecek sürücülere uyarıda bulunan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da yılbaşı gecesinde eğlence sektöründe hareketlilik bekleniyor. Ancak Yılbaşı gecelerinde yaşanan yoğunluk, olumsuz hava koşulları, uykusuzluk ve alkol kullanımının artmasıyla beraber trafik kazalarında artış yaşanıyor. 2022 yılının ilk 11 ayı içerisinde toplam 443 bin 843 trafik kazası meydana geldi. Bu dönemde en çok ceza ise 195 bin 373 kez ile alkollü araç kullananlara kesildi. Bu veriler geçen yıl ile kıyaslandığında alkollü araç kullanmanın oranı henüz daha yıl bitmeden yüzde 10 arttı. O yüzden özellikle Yılbaşı gecesi sürücüler kendini iyi hissetmedikçe direksiyon başına geçmemeli” diye konuştu.

“Yılbaşı gecesini dışarıda geçirecek olan vatandaşlarımız güvenli ulaşım için trafikte mutlaka taksi kullanmayı tercih etmeli”

Yeni yıla kazasız belasız girmek için vatandaşların direksiyon başına alkollü geçmemesi gerektiğinin altını çizen Apaydın, “Bugüne kadar meydana gelen ölümlü trafik kazalarının en büyük sebebi alkol ve tedbirsizlikten kaynaklanıyor. Trafik cezaları ne kadar artarsa artsın sorumluluk sürücülerde olduğu için trafik kazalarının önüne bir türlü geçilemiyor. Özellikle alkollü araç kullanımının arttığı Yılbaşı gecesinde geçmişteki hatalar tekrarlanmadan önlemler alınmalı. Bu özel günde 81 il ve ilçelerimizin tamamında taksi duraklarımız 24 saat görev başında olacak. Yılbaşı gecesini dışarıda geçirecek olan vatandaşlarımız güvenli ulaşım için trafikte mutlaka taksi kullanmayı tercih etmeli” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme