AK Partili İlçe Başkanı Esnaf İçin İsyan Etti

AK Parti İncirliova İlçe Başkanı Hüseyin Celbek, ilçedeki esnafın kısıtlama nedeniyle kepenk kapattığı günlerde dışarıdan gelen esnafın açtığı ve yerel ürünler satılan tezgahları sert sözlerle eleştirerek, 'Bu rezalete son verilmesini istiyoruz' dedi.

Aydın’ın İncirliova ilçesinde Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen esnaar, açtıkları tezgahlarda yöresel ürünlerin satışını gerçekleştiriyor. İlçenin en işlek yeri olan Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan tezgahlara AK Parti İncirliova İlçe Başkanı Hüseyin Celbek tepki gösterdi. Koronavirüs nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle ilçedeki küçük esnafın yasaklara uyduğuna dikkat çeken Celbek, “Maalesef İncirliova Belediye meydanında başka illerden gelen bir çok esnaf tezgahlarını açmış durumdalar. Bu zor süreçte kendi esnafımıza sahip çıkacağımız bir dönemde, böyle bir rezalet ile karşı karşıyayız. Derhal bu rezalete son vermesini istiyoruz” dedi. 

“BU YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ İSTİYORUZ”

Tezgah açanların hem dışarıdan geldiğini hem de zor süreçte kısıtlamaya uymadığını belirten Celbek, “Gün birlik ve beraberlik olma günü, gün dayanışma günü. Yerel esnafa sahip çıkma günü. Süreci yakından takip edeceğim. Yetkilileri göreve davet ediyorum. Bu süreçte hassas olmamız lazım. Birbirimize sahip çıkmamız lazım. Bir an önce bu yanlıştan dönülmesini istiyoruz” dedi. 

www.aydnhedef.com.tr'nin haberine göre İncirliova esnaarından Nejdet Çalışkan da yaşananlara tepki göstererek “Benim anlamadığım tek bir şey var. Sokağa çıkma yasağı var. İncirliova Belediyesi'nin karşısında kapı açık ama bizim dükkanlarımız kapalı. Adalet bunun neresinde? İnsan ayırmak değil mi bu? Küçük esnafı mağdur etmek değil mi? Zaten küçük esnaf batmış durumda şu an. Sayın Cumhurbaşkanım, Sayın İçişleri Bakanımız, bu konuyu bir yere alın, bir zahmet insan ayırmayın" ifadelerini kullandı. 

ESNAF KAYMAKAMLIĞI GÖREVE DAVET ETTİ

Kısıtlama uygulandığı için hafta sonları dükkanlarını açamayan ilçe esnafı organizasyona kimin izin verdiğini merak etti. Esnaf, İncirliova Kaymakamlığı’nı göreve davet ederken, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de cezai işlem uygulaması gerektiğini belirtti. https://www.aydinhedef.com.tr/ sitesinden 04.04.2021 tarihinde yazdırılmıştır.

Bakmadan Geçme