Almanya'dan Seyahat Kararı

Almanya'nın COVID-19 nedeniyle 'riskli' ilan ettiği ve haftalık 100 bin kişide görülen vaka sayısının 200'ün altında olan bölgelere seyahat uyarısını kaldıracağı açıklandı.

Almanya, yeni tip koronavirüsten (COVID-19) dolayı "riskli" ilan ettiği ve haftalık 100 bin kişide görülen vaka sayısının 200’ün altında olan bölgelere 1 Temmuz’dan itibaren genel seyahat uyarısını kaldıracak.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, birçok yerde vaka sayılarının düştüğüne ve aşı olan insanların sayısının arttığına işaret ederek, aylarca süren karantina uygulamalarından sonra daha fazla normalleşmenin beklenebileceğini belirtti.

TÜRKİYE'NİN RİSK SEVİYESİNİ DÜŞÜRMÜŞTÜ

Almanya'da bulaşıcı hastalıklar alanında çalışmalar yürüten Robert Koch Enstitüsü (RKI), Sağlık, Dışişleri ve İçişleri Bakanlıklarıyla hazırladığı riskli bölgeler listesini 4 Haziran'da güncelleyerek, nisan ortasından itibaren "yüksek riskli" bölgeler listesinde yer alan Türkiye'yi, COVID-19 vakalarının düşmesiyle 6 Haziran'dan geçerli olmak üzere bu gruptan çıkarmış ve "riskli' grubuna dahil etmişti.

Bakmadan Geçme