AKP kongresinin 'lebalep' olması övünülesi ise esnaf niye kapalı?

CHP'li Kaya: AKP Genel Başkanı tüm bunları yok edercesine arkasındaki kalabalıklarla Trabzon'da, Rize'de kongreler yapıyor ve salonların lebalep doluluğuyla övünebiliyor. Bu övünülecek bir şeyse kahvehaneleri, lokantaları, restoranları ve kafeleri neden kapattınız?

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, "AKP Genel Başkanı tüm bunları yok edercesine arkasındaki kalabalıklarla Trabzon'da, Rize'de kongreler yapıyor ve salonların lebalep doluluğuyla övünebiliyor. Bu övünülecek bir şeyse kahvehaneleri, lokantaları, restoranları ve kafeleri neden kapattınız?" dedi.

TBMM Genel Kuruluna hitap eden Kaya, şunları kaydetti:

"Türk Tabipleri Birliği “İktidar nerede kongre yapıyorsa orada vakalar artıyor.” demişti. İki gün önce Sağlık Bakanlığı, AKP ilçe ve il kongrelerinin yapıldığı Trabzon ve Rize illerimizin en çok vaka görülen iller olduğunu açıkladı. İnsanlarımız aylardır büyük sıkıntı çekiyor, salgının yayılımını önlemek için fedakârlıklar yapıyor, tedbir alıyor ama AKP Genel Başkanı tüm bunları yok edercesine arkasındaki kalabalıklarla Trabzon'da, Rize'de kongreler yapıyor ve salonların lebalep doluluğuyla övünebiliyor. Bu övünülecek bir şeyse kahvehaneleri, lokantaları, restoranları ve kafeleri neden kapattınız? Esnaflarımızı neden perişan ettiniz? 65 yaş üstü vatandaşlarımızı neden eve hapsettiniz? Biliyorum, “Biz iktidarız, istediğimizi yaparız.” diyorsunuz. Yapın ama şunu bilin ki zulme dönüşen uygulamalarınız nedeniyle esnaflarımız burnundan soluyor ve “Kendileri kongre yapabiliyorken dükkanlarımızı kapatanlara, bizi ekmeğe muhtaç edenlere hakkımız haram olsun.” diyor."

Bakmadan Geçme