Böyle Giderse Esnaf Kalmayacak , Esnaflar İflas Bildiriyor

Van'da salgın yasakları ve halkın alım gücünde yaşanan düşüş nedeniyle bir çok esnaf kepenk kapattı. Esnaf örgütleri acil destek gerektiğini belirtiyor.

Van'da pandemi yasakları nedeniyle esnaf zor günler geçiriyor. Van Esnaf Sanatkarlar Odası Birliği (VESOB) Başkanı İsa Berge, 1 Ocak 2020'den 19 Mart 2021'e kadar 947 esnafın işlerini kapatarak odadan ayrıldığını açıkladı.

Türkiye'de 16 Mart 2020 tarihinden itibaren uygulamaya konulan yasak ve önlemlerin üzerinden 14 ay geçti. Bu süre zarfında hem yasaklar hem de uygulanan tedbirler nedeniyle kapalı olan küçük ölçekli işletmeler kepenk kapatıyor.

Van merkezde bulunan Avrupa Halk Pazarı Kooperatifi Başkanı Rıza Kurt, salgın süreci ve yaşanan ekonomik darboğazla beraber büyük sorunlar yaşadıklarını söyledi. Salgın sürecinden kaynaklı sorunların her geçen gün arttığını söyleyen Kurt, bu süreç içerisinde hükümetten hiçbir destek alamadıklarını belirterek,

“Gelir desteği şeklinde başvurularımızı yaptık ama maalesef şu an için hiçbir gelişme yok. Talebimiz esnafa sahip çıkmaları, vergi affı çıkması şart, kira desteği ve gelir kayıplarının derhal karşılanması gerekiyor. Eğer bir an önce gereken esneklikler sağlanmazsa, esnafa el atılmasa ülkede özellikle küçük esnaf adına bir şey kalmayacak” dedi.

Bakmadan Geçme