Esnaf 'Nefes alamıyoruz' diye afiş asıyor

Eski Hazine Müsteşarı CHP'li Öztrak: Kayserili esnafımız 'Nefes alamıyoruz, sesimizi duyan var mı' diye dükkânına afiş asıyor. Bunların sorumlusu kim? Ülkeyi kim yönetiyor? Erdoğan'ın şahsım hükümeti

Eski Hazine Müsteşarlarından CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak'ın gündeminde esnafın sorunları vardı.

“Erdoğan'ın şahsım hükümeti, salgında milletimizi bir başına bıraktı. Canıyla cüzdanı arasına sıkıştırdı. Dünyada tüm hükümetler, vatandaşlarını ve işletmelerini virüsün ekonomik etkilerinden korumak için salgın bittiğinde güçlü bir başlangıç yapabilmek için işletmelerinin, vatandaşlarının kaybettikleri geliri bütçelerinden destek olarak verdiler” ifadesini kullanan Öztrak, “Erdoğan'ın şahsım hükümeti ise bildiği en iyi işi yaptı. Vatandaşlarımıza destek yerine, faiziyle borç verdi. Tefeciyi sevindirdi, vatandaşı üzdü. Millete beş maskeyi bedava dağıtamadı, 40 yıl vergi veren esnaflarımıza, salgında 40 gün bakamadı” dedi.

Partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Öztrak şunları da kaydetti:

“Bu fotoğraf bu hafta sonunda, Ankara'da Tunalı Hilmi Caddesi'nde çekildi. Kafe, bar ve restoran çalışanları ve işletmecileri, dükkânlarına afişler asarak, hükümete haykırıyor: ‘Dükkânımızı kapatma, kapatacaksan da sahip çık' diyor. Yine bu da Kayseri'den bir başka haykırış. Kayserili esnafımız; ‘Nefes alamıyoruz, sesimizi duyan var mı” diye dükkânına afiş asıyor. Bunların sorumlusu kim? Ülkeyi kim yönetiyor? Erdoğan'ın şahsım hükümeti. Erdoğan'ın şahsım hükümeti elinde, Sadece esnaf değil, çiftçi de perişan. Çiftçi mazotçuya borçlu, gübre satana borçlu, yem ve tohumcuya borçlu, Tarım Kredi Kooperatifleri'ne borçlu, Ziraat Bankası'na borçlu… Çiftçinin traktörüne, tarlasına, ineğine haciz yağıyor. Dün, Yozgat Yerköy'den acı bir haber geldi. Bir çiftçimiz, Osman Yılmaz, pancarı tarlada kalınca, 25 bin lira borcunu ödeyemedi, traktörüne haciz kondu. Çiftçimiz bunun yükünü taşıyamadı, kalp krizi geçirerek vefat etti. Şimdi bu ölümün sorumlusu kim?”

Postacılar mektup yerine icra tebligatı taşır oldu

“Erdoğan'ın şahsım hükümetinde, postacılar mektup yerine icra tebligatı taşır oldu. Muhtarlarımızın masaları icra tebligatlarıyla doldu. İnsanlarımız aldıkları borçları ödeyemiyor. Bakkalların veresiye defterlerindeki borçlar ise Everest'e ulaşmış. İstanbul İstatistik Ofisi'ne göre; salgın döneminde İstanbul'da veresiye alışveriş yapanların sayısı yüzde 32, veresiye defterlerindeki borç ise yüzde 55 artmış. Yine İstanbul Barometresi araştırmasına göre, kentte yaşayanların yüzde 57'si, geçtiğimiz ay, geçinebilecek kadar para kazanamamış. Millet geçinemiyorsa, icra tebligatları çığ gibi büyüdüyse, veresiye defterleri arşı alaya ulaştıysa bunun sorumlusu kim? Ülkeyi kim yönetiyor? Elbette Erdoğan'ın şahsım hükümeti…”

Bakmadan Geçme