Gelecek'in 'esnaf' politikası ne olacak?

Esnafların yeni partilerin ekonomi politikalarında nasıl yer bulduğu merak ediliyor. AK Parti'den ayrılan Ahmet Davutoğlu ve arkadaşlarının kurduğu Gelecek Partisi de bu siyasi partilerden biri.

Pandemi süreci esnafın üzerindeki yükü kat kat artırırken hükümetin açıkladığı destek paketlerinin probleme ne kadar katkı sunduğu tartışıladursun özellikle yeni partilerin ekonomi politika belgelerinde esnafa nasıl yer verildikleri merak ediliyor.

AK Parti'den ayrılan Ahmet Davutoğlu ve arkadaşlarının kurduğu Gelecek Partisi de bu siyasi partilerden biri.

Eski Başbakan Davutoğlu'nun partisinin ekonomi politikalarında esnafa da bir bölüm ayrılmış

İşte o bölüm:

"Ekonomi, sürdürülebilir büyüme, tam istihdam, fiyat istikrarı ve finansal istikrar, malî disiplin ve küresel entegrasyon hedeflerine ulaşacak, aynı zamanda ve bunlarla uyumlu olarak izlenecek kapsayıcı kamu politikalarıyla yoksulluğun ve gelir adaletsizliğinin sona erdirilmesi, insanî gelişmişliğin bütün vatandaşlarımıza sunulması, temel hizmetlerden toplumun tamamının fırsat eşitliği içinde yararlanması, çiftçilerimizin, esnafımızın ve KOBİ'lerimizin ekonomik büyümeden pay alması, yeni gerçekliğe uygun biçimde tarım ve sanayi alanlarında stratejik önceliklerimizin gözetilmesi, refahın kalıcı ve yaygın hâle gelmesi sağlanacaktır."

Bakmadan Geçme