Bakan Işıkhan'dan 7200 İşaret Fişeği

Kısa adı TESK olan Türkiye Esnaf Sanatkarlar Konfederasyonunu ziyaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik BakanVedat Işıkhan sürpriz ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu. ' Biz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ne diyorsa arkasındayız bu konuda çalışmalarımız sürüyor yakın bir zamanda Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamalarını takip ediniz' diye konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenli Bakanı Vedat Işıkhan,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçiminden önce esnaf ve sanatkarların bağ-kur prim günlerinin 9.000'den 7.200'e inmesine ilişkin verdiği sözün yakın zamanda gerçekleştireceğini söyledi. Işıkhan "Cumhurbaşkanımız 21 yıldır hangi konuda söz verdi de yerine getirmedi. Biraz sabırlı olun yakın zamanda Cumhurbaşkanımız bu konudaki gelişmeyi açıklayacak"  dedi.

Kısa adı TESK olan Türkiye Esnaf Sanatkarlar Konfederasyonunu ziyaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı  Vedat Işıkhan sürpriz ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu. " Biz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ne diyorsa arkasındayız bu konuda çalışmalarımız sürüyor yakın bir zamanda Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamalarını takip ediniz" diye konuştu.

Sıcak bir ortamda geçen toplantının bitiminde esnaf duası okuyan ve toplantıya katılan üyelerin "Amin" demesini isteyen Vedat Işıkhan katılımcıların çeşitli soruları konusunda da soruları cevapladı.

Çıraklara katkı payı yeniden düzenlenecek

Bazı sektörlerde birinci ikinci üçüncü derecede çıraklara sağlanan SGK katkı payları konusunda son zamanlarda yapılan değişiklikle yalnızca ikinci ve üçüncü derecedeki çıraklıklara katkı payı sağlanıyordu. Vefat Işıkan bu konuya yönelik soruya "Yeni işe başlayan 1 derecedeki çıraklara da devlet katkısının sağlanması konusunda çalışma yapılmasını" istedi. Bu konuda toplantıya katılan kurmaylarına Milli Eğitim Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte çalışma yapın talimat verdi

Emanet şoförlere yeni düzenleme

Özellikle şoför esnafını yakından ilgilendiren dolmuş taksi işletmecilerinin büyük sorunu haline gelen kamuoyunda "emanet şoför" uygulaması ile ilgili yaşanan sorunlara yönelik soru karşısında Işıkhan "kurmaylarına bu konuda çalışma yapın" talimatı verdi. Konuya ilişkin en büyük sorun taksi ve dolmuş şoförlerinin hastalanması veya başka sebeplerle işe gelmemesi durumlarında araçları süren şoförlere bir günlük sigorta giriş ve çıkışı yapılmaktaydı. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yaptığı kontrollerde şoförlerinin sigorta olmamasına ilişkin yüklü cezalar gelmesi esnaf ve sanatkarların ciddi oranda şikayetlerine neden oldu.

Ambargolu federasyon Başkanları toplantıya çağrılmadı

TEKS Başkanı Bendevi Palandöken'in genel başkanlık yarışında onu desteklemeyen federasyon başkanlarına yönelik ambargosu Vedat Işıkhan'nın sürpriz ziyaretinde de devam etti. Toplantıya 5 büyük federasyonun Genel Başkanı davet edilmedi federasyon başkanlarının isimleri şu şekilde

Türkiye Ağaç İşleri Esnaf Ve Sanatkarları Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin Taklacı

Türkiye Sebzeciler - Meyveciler Ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu Genel Başkanı  Ali Karaca

Türkiye Elektrik Elektronik Ve Benzerleri Teknisyenleri Esnaf Ve Sanatkarları Federasyonu Genel Başkanı  Yusuf Aslantürk 

Türkiye Kahveciler Kıraathaneciler Ve Büfeciler Federasyonu Genel Başkanı  Murat Ağaoğlu

Türkiye Madeni Eşya Sanatkarları Federasyonu Genel Başkanı  Hayrettin Yıldırım
 

Bakmadan Geçme