Cem Sert: Şoförlük Mesleksizlerin Mesleği Değil

İstanbul Şoförler Esnaf Odası Cem Sert şoförlük mesleğinin mesleksizlerin mesleği haline geldiğini belirterek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya çağrıda bulundu.

 Dünya Esnaf ve Sanatkarlar Derneği’nin Ahi Enstitüsü ile birlikte “ Anadolu’nun Ahisiyiz, Üreten Türkiye’nin Hizmetindeyiz” Projesi kapsamında düzenlenen “Esnaf ve Sanatkarlar  Hasar Tespit Raporu Genel Toplantısı’nda konuşan  Sert “Geçmişte şoför efendiler vardı, tekrar bu şoför efendilerin hayata geçmesi için elimizden gelen bütün imkanlarımızı kullanmayı arzu ediyoruz. “ dedi.  Sert İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya çağrısını şu şekilde yaptı:

“İstanbul’da bu ticari araçlarda çalışan insanlar bu mesleği geçici olarak yapıyorlar bu da bazı evrakların, önceden kullanılan bazı belgelerin ortadan kalkmasından kaynaklanıyor. Ticari taşıt kullanma belgesi vardı, şimdi bunun biraz daha geliştirilmişi olan Mesleki Yeterlilik Belgesi var ama aranmadığı için bizim halkımız burada duyarsız oluyor. Ben bu konuyu sizin de aracılığınızla bir an önce yetkililere ulaştırmak isterim. Ben hayata geçtiğinde İstanbul halkının daha iyi hizmet alacağı inancı içerisindeyim. Sayın İçişleri Bakanımızın bu konuya sıcak bakması neticesinde, bizim de üzerimize düşen vazifeyi Yaparak hayata geçireceğimize inanıyorum.

Sert açıklamasına şöyle devam etti: 

“Bu meslekte 3. Kuşak bir ailenin ferdiyim. Bizim için en önemli olan bu şoförlük mesleği maalesef mesleksizlerin mesleği haline girmiş olması. Yapmış olduğumuz bazı projeleri maalesef yetkili makamlara sunduk ama bir türlü başarı sağlayamadık. İnşallah sizin bu yapmış olduğunuz toplantı bize bir nebze olsa yardımcı olur ve bizim söylemiş olduğumuz bu şoförlük mesleği çok önemli bir meslek. Biliyorsunuz ki kişinin doğduğundan ölümüne kadar hizmet eden meslek dalı şoförlük mesleğidir. İnsan doğumunda hastaneye götürülür, vefat ettiğinde ebediyete ayrılması için yine bir şoför tarafından taşınır” 

Dünya Esnaf ve Sanatkarlar Derneği’nin Ahi Enstitüsü ile birlikte “ Anadolu’nun Ahisiyiz, Üreten Türkiye’nin Hizmetindeyiz” Projesi kapsamında düzenlenen “Esnaf ve Sanatkarlar Hasar Tespit Raporu Genel Toplantısı’na Dünya Esnaf Sanatkarlar Derneği Onursal Başkanı Erol Korkut, İstanbul Kamyoncular Esnaf Odası Başkanı Cemil Ok, İstanbul Deniz Kara Büfecileri Esnaf Odası Başkanı Mustafa Şimşek,İstanbul Şoförler Esnaf Odası Başkanı Cem Sert katıldı.


 

Bakmadan Geçme