Destici işverenin asgari ücret oyununu ifşa etti

Büyük Birlik Partisi Geneşl Başkanı Mustafa Destici, 'Bazı işverenlerin asgari ücretle çalışması gereken, sigorta primi asgari ücret üzerinden yatırılan bazı çalışanlarımıza asgari ücretin altında bir maaş ödediğini duyduk maalesef' dedi.

Cumhur İttifakı'nın ortağı Büyük Birlik Partisi'nin lideri Mustafa Destici, işverenlerin 5 bin 500 lira olarak belirlenen asgari ücreti ödememek için uyguladığı yöntemi açıkladı.

Çeşitli temaslarda bulunmak için geldiği Samsun'da, BBP İl Başkanlığı'nda partililerle buluşan Destici, burada yaptığı konuşmada asgari ücret ile çalıştırılan yurttaşların bazı işyerlerinde haksızlığa maruz kaldığını ifade etti.


Destici, şöyle devam etti:

"Bazı işverenlerin asgari ücretle çalışması gereken, sigorta primi asgari ücret üzerinden yatırılan bazı çalışanlarımıza asgari ücretin altında bir maaş ödediğini duyduk maalesef. Asgari ücret 5 bin 500 lira ama çalışanına 4 bin lira ya da 3 bin 500 lira veriyor, bankaya 5 bin 500 lira yatırıyor daha sonra çalışanından 1000 lirasını, 1500 lirasını geri alıyor. Bu konu denetim zafiyetinin bir sonucudur. Bu tür denetimlerin daha da sıklaştırılması ve asla buna müsaade edilmemesi, çalışan kardeşlerimizin hakkının yenmemesi, alın terinin karşılığı neyse devlet ne açıklamışsa asgari ücret olarak işçi çalıştıranlar en az o ücreti işçisine vermekle yükümlüdür. Bu meseleyi her merciye taşıyacağımı da buradan bir kere daha ifade ediyorum."

"ÖYLE AİLELERİMİZ VAR Kİ..."
Emekli maaşlarında 2021 ile 2022 yılı kıyaslandığında yüzde 100'e yakın bir artışın olduğunu dile getiren Destici, şunları söyledi:

"Bazı emeklilerde bu oran yüzde 100'ü de aşmış durumda. Enflasyon oranının da üzerinde bir artış verildi lakin hayat pahalılığının yüksekliğinden dolayı özellikle tek maaş alan emeklilerimiz çok zorlandıklarını haklı olarak ifade ettiler. Aynı şey tek maaşla çalışan asgari ücretlilerimiz için de geçerli. Bununla ilgili BBP olarak teklifimiz, madem 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız tarafından TÜRK-İŞ tarafından nasıl asgari ücret tespit komisyonu bir asgari ücret belirliyorsa o zaman açlık ve yoksulluk sınırı da oluşturulacak bir komisyon tarafından belirlensin ve bu tartışma bitsin. Buna göre de bir hane geliri planlaması yapılsın. Öyle ailelerimiz var ki 4 kişilik bir ailenin dördü de çalışıyor eve dört maaş giriyor. Bazı ailelerimiz de var eve tek maaş giriyor ve o aileye maaş en düşüğünden giriyorsa o zaman devletin yapması gereken o haneyi korumak olmalı ve o geliri asgari açlık sınırının üzerine yükseltmelidir."

Bakmadan Geçme