Esnaf Başkanı General: Esnafa Omuz Verdik

General 'Covid-19 salgını nedeniyle zor günler geçiren esnaf ve sanatkarlarımızın kendi ev olan kooperatifimizden istenen kredi taleplerini, en kısa sürede ve hızlı bir şekilde değerlendirilmesini sağlayıp sonuçlandırmak için elimizden gelen gayret gösterdik' şeklinde konuştu.

Elbistan Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Cuma General, 2020 yılında dünyayı etkisi altına alan ve esnafa zor günler yaşatan covid-19 sürecinde esnaf ve sanatkarlara toplamda 81 milyon 500 bin TL kredi desteği sunulduğunu söyledi.

2020 yılına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan General, 2020 yılında kredi imkanının yanı sıra borç erteleme ve yapılandırma imkanlarından tüm meslek gruplarının yararlanması için ellerinden gelen gayret gösterdiklerini belirterek, “Esnafımızın bu zorlu süreçte ayakta kalması için omuz vermek en büyük önceliğimiz oldu” dedi.

General “Covid-19 salgını nedeniyle zor günler geçiren esnaf ve sanatkarlarımızın kendi ev olan kooperatifimizden istenen kredi taleplerini, en kısa sürede ve hızlı bir şekilde değerlendirilmesini sağlayıp sonuçlandırmak için elimizden gelen gayret gösterdik” şeklinde konuştu.

Ekonomik Kalkan olduk

Süreçte esnafa büyük destek sağladıklarını belirten General sözlerine şöyle devam etti:

“Mart ayından beri içinde bulunduğumuz pandemi sürecinden en fazla etkilenen kesimlerin başında esnafımız geldi. Birçok esnafımız, uzun bir süre işyerlerini açamazken; işler de durma noktasına gelen esnaflarımız oldu. Kooperatifimize üye ortaklarımızın, mali açıdan çok ciddi sıkıntılarla boğuştuğu buhranlı dönemden en az hasarla çıkmaları için bir dizi ekonomik tedbirler alındı. Esnaflarımızın zorlaşan koşullar altında finansman sorununu çözmek için kooperatifimiz aracılığı le 2020 yılında 677 ortağımıza 47 milyon 650 bin TL kredi imkânı sağladık. İş hacim düşen, ödeme güçlüğü çeken esnafımıza, sektör ayrımı gözetmeksizin yardımcı olduk. Ayrıca bölgede bir ilk olarak 10 ortağımıza sıfır km araç ve işyeri alımı için 10 yıl vadeli olarak 1 milyon 840 bin TL kredi kullandırdık. Esnafımıza can suyu olmak ve çarkların dönmesine katkı sunmak için kullandırdığımız kredi miktarı toplam 81 milyon 500 bin TL’ye ulaştı. Bu krediler ve desteklerle Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kooperatif olarak ortaklarımıza ekonomik kalkan olduk.” 

Bakmadan Geçme