Esnaf ölüyor! Yeter artık!

CHP'li Yılmazkaya, Gaziantep'teki esnaf tablosunu anlatırken 'Bir zamanlar bölgenin çekim merkezi, gastronomi kenti olan şehrimizde eski günlerden eser yok şimdi. Kıraathane, lokanta, restoran ve düğün salonu gibi farklı alanlarda faaliyet gösteren esnafın dayanacak gücü kalmadı, ölüyor' dedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, Gaziantep'teki esnaf tablosunu anlatırken "Bir zamanlar bölgenin çekim merkezi, gastronomi kenti olan şehrimizde eski günlerden eser yok şimdi. Kıraathane, lokanta, restoran ve düğün salonu gibi farklı alanlarda faaliyet gösteren esnafın dayanacak gücü kalmadı, ölüyor" dedi.

TBMM Genel Kuruluna hitap eden Yılmazkaya, seçim bölgesindeki esnafın yaşadığı sıkıntıları şöyle dile getirdi:

"Pandemi sürecinde birçok ülke esnafını ve çalışanlarını destekleyecek teşvik paketleriyle vatandaşlarının mağdur olmaması için sosyal devlet adımları atarken iktidarın bu zorlu süreçte esnaf ve vatandaşı yalnız bırakması kabul edilebilir değildir. Salgın nedeniyle büyük sıkıntılar çeken Gaziantepli esnafımız şu anda kan ağlıyor.

Bir zamanlar bölgenin çekim merkezi, gastronomi kenti olan şehrimizde eski günlerden eser yok şimdi. Kıraathane, lokanta, restoran ve düğün salonu gibi farklı alanlarda faaliyet gösteren esnafın dayanacak gücü kalmadı, ölüyor. Dükkânını açamadığı için iş yapamayan, borçlarını ödeyemeyen, çalışanların maaşını veremeyen; kirasını, faturasını yatıramayan esnafımız devletten yardım beklerken ötelenen borçların faizleriyle karşı karşıya kaldı. Yeni gelen borçların bunun üzerine faiziyle yansıtılacağı esnafa tebliğ edilmesi kabul edilebilir değildir.  Bırakın normal borcunu, faturalarını bile ödemeyen esnafımız bu yüksek faizli borçları nasıl ödeyecek? Yeter artık diyor, yüce heyeti saygıyla selamlıyorum."

Bakmadan Geçme