• Haberler
  • Yaşam
  • Esnaf Sinek Avlarken Gratis Önünde Kuyruklar Oluştu

Esnaf Sinek Avlarken Gratis Önünde Kuyruklar Oluştu

Bir kozmetik mağazası tüm ürünlerinde büyük indirime gittiğini duyurdu. Türkiye'nin pek çok yerinde mağazanın önünde uzun kuyruklar oluştu. Kadınlar Kavgaya tutuştu. Türkiye Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonları İşletmecileri Federasyon Başkanı Bayram Karakaş Gratis gibi markalar haksız rekabete sebep olduğunu belirtirken 'Terör sadece dağda olmuyor, sokakta terör başlıyor esnaf krize giriyor, ''Anadolu tabiriyle aç, fırın duvarı yıkar.'' demişti.

 Türkiye'de faaliyet gösteren kişisel bakım ve kozmetik marketi zinciri Gratis, kadınlar arasında oldukça popüler ve rağbet gören ancak bir o kadar da pahalı olan bakım ürünlerinin tamamına 15. yıla özel indirim uyguladı. Sadece 31 Mayıs'ta uygulanan tek günlük kampanya kapsamında 250 TL ve üzeri alışverişlerde yüzde 75 indirim yapıldı.

Ancak oluşan uzun kuyruklar ve kadınların kavgaları kampanyanın erken bitirilmesine neden oldu.

Türkiye Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonları İşletmecileri Federasyon Başkanı Bayram Karakaş Gratis gibi markalar haksız rekabete sebep olduğuna ilişkin esnafhabertv.com'a özel bir demeç vermişti.

AVM’lerde alınan bazı ürünler karşılığında kuaför, güzellik salonu, berberlik hizmetleri verildiğini ve Gratis’i haksız rekabete sebep olması sebebiyle sert şekilde eleştiren Karakaş şunları söylemişti: ‘’Biz hep dedik, ekmeği ekmekçiye verelim, bir ekmek de üste verelim ama ekmekçi yapsın bu işi. Şimdi sen marketsen marketliğini yapacaksın, Gratis gibi firmalar da sadece ürün satmıyorlar konteynırlarla getirdikleri ürünlerin karşılığında make up, kuaförlük, el, ayak, parmak ucu bakımı yapıyorlar işte burada haksız rekabet başlıyor. Terör sadece dağda olmuyor, sokakta terör başlıyor esnaf krize giriyor, ‘’Anadolu tabiriyle aç, fırın duvarı yıkar.’’ dedi. 

Bakmadan Geçme