Esnaf ve Sanatkar Senden Çok Şeyler Bekliyor

Ticaret Bakanlığı'na dezenfektan sattığı ortaya çıkan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan görevden alındı yerine AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Muş atandı. Mehmet Muş, Trabzon Sürmene doğumlu.

Ticaret Bakanlığı görevine atanan Dr Mehmut Muş'tan  esnaf ve sanatkarların beklentisi çok fazla. Beklentilerin en başında sorunlarının yakından takip edilmesi. Bir çok esnaf ve sanatkar kuruluşu Pandemi döneminde Ticaret Bakanlığı'nın esnaf ve sanatkar sorunlarına ilişkin aktif politika izlememesi, önceliğin ihracaatçılara ve odalara verildiği görüşünde.

Ticaret Bakanı başta olmak üzere bakan yardımcalarının esnaf ve sanatkarlara yönelik açıklama,bilgilendirmelerini sosyal medya yoluyla yapması, birinci elden sorunların bile zoom toplantılarıyla ancak iletilebilmesi, Esnaf Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü'nün pandemi döneminde daha etkin ve kuşatıcı  açıklama yapmamasından şikayetçiydi.

Bu nedenle bakanlığa yeni gelen Dr. Mehmet Muş'tan beklenti büyük.

Mehmet Muş Kimdir? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ı görevden aldı ve yerine AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Muş'u atadı.

Muş, 1982 yılında Trabzon'da doğdu. Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun olan Muş, Washington State University School of Economic Sciences'ta Ekonomi alanında yüksek lisans yaptı.

Marmara Üniversitesi İktisat Tarihi Ana Bilim Dalında Ekonomi doktorasını tamamlayan Muş, özel sektörde bütçe planlama ve raporlama uzmanı olarak çalıştı.

AK Parti Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılığı ve Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. 24, 25, 26 ve 27'nci dönemde İstanbul Milletvekili seçild

Bakmadan Geçme