Keyfine Göre Zam Mam Yok

esnafhabertv.com'un ekonomi yazarı Oğuz Güler, fahiş fiyat artışlarıyla tüketicinin kanını emen üç harfli marketlere yönelik sosyal medyadan gündeme getirdiği teklif kamuoyunda büyük yankı bulmaya başladı. Türkiye'nin önde gelen tüketici liderleri, gazeteciler, televizyon yorumcuları Oğuz Güler'in teklifini gündeme getirmeye başladı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Keyfine Göre Zam Mam Yok

Oğuz Güler, teklifini esnafhabertv.com'daki köşe yazısına taşıdı:

İşte önemli başlıklar 

4 ay geçerli olmak üzere ürünlerin üstünde satış fiyatı olacak. Bu fiyat en az 4 aylık tarih aralığı içinde kasada üstündeki barkod fiyatı ile örtüşecektir. Bu 4 ay sonunda ürün bitmemiş ve yeni ürün gelene kadar ambalaj üstündeki fiyat ürün bitene kadar başka bir fiyat uygulanmayacaktır.

Durum böyle olunca 3 harfli marketler ve diğer marketler keyfi zam yapamayacak piyasayı ilk ürünü üreten firma kontrol sağlanacktır. Keyfi fiyatı durdurmanın yolu budur.

İkinci yolu ise fiyatları dondurarak gözü doymazların aklının başlarına toplamalarını sağlayabilir ama bizim ahlaksızları bu bile yola getirmez ise üçüncü yolu o zaman yazdırmazlar inşallah. Bu önerimizi ticaret bakanlığı denetleyecektir.  

 Yazının devamı için Dğuz Güler'in köşe yazısını okuyun:

Bakmadan Geçme