Oğuz Güler

Keyfi Zamlara Nasıl Dur Diyeceğiz ?

Oğuz Güler

24 Eylül 2023’te 9.14’te tivitim olan @oguzguler38’de bakın ne yazmışım: “Gıdada ticari malların üstünde son satış fiyatı konursa kimse keyfi zamlar yapamaz. Bu 1. bölge için yani fabrikanın 300 km çapında uzaklık için 50 TL, 2. bölge 500 km için 52 TL ve 3. bölge 700 km üzeri için 54 TL gibi olabilir. 3 Harfli marketler ve lüks bölgelerde buna dahil olmalı”.

Evet değerli okuyucularım hep özgün şeyler yazmaya çalışan biri olarak iki gündür TV’lerde benim 4 ay önce yazdığım önerim haber yapılmakta. Tüketici başvuru merkezine bir ay önce not bırakmam sonucunda olsa gerek ÇÖZÜM önerimi 2 ocakta Aydın bey konuştuktan sonra 3 Ocak günü Ulusal kanalda “Televizyon Gazetesi” sunan üstat benim 4 ay önceki tezimi tüm ürünlerin üstünde gözle rahat görülecek büyüklükte fiyat konusunu haberlerde işledi.

 
Değerli okurlarım 4 ay geçerli olmak üzere ürünlerin üstünde satış fiyatı olacak. Bu fiyat en az 4 aylık tarih aralığı içinde kasada üstündeki barkod fiyatı ile örtüşecektir. Bu 4 ay sonunda ürün bitmemiş ve yeni ürün gelene kadar ambalaj üstündeki fiyat ürün bitene kadar başka bir fiyat uygulanmayacaktır.

 
Durum böyle olunca 3 harfli marketler ve diğer marketler keyfi zam yapamayacak piyasayı ilk ürünü üreten firma kontrol sağlanacktır. Keyfi fiyatı durdurmanın yolu budur. İkinci yolu ise fiyatları dondurarak gözü doymazların aklının başlarına toplamalarını sağlayabilir ama bizim ahlaksızları bu bile yola getirmez ise üçüncü yolu o zaman yazdırmazlar inşallah. Bu önerimizi ticaret bakanlığı denetleyecektir. Eski bakanLAR zaten “lay lay lom” yönetimi ile ülkeyi kaosa götürdü demiyorum.

 
Maaş ve petrol zammı etiketlerde keyfilik sağlıyor, 2 yıl önceki emsallere göre yürümeli. Bu yapılmazsa döngü kask sistemi gibi devam eder ve önüne geçilemez hal alır. Sonuçta fiyatlar dondurulacak veya görev yapmayan bakanlığın kripto personelini postalanarak yeni ekiplerle ülkemizi etiket kaosuna sokan kel bakanın beceriksizlik mirası hızla bertaraf edilmelidir.  
İsrail’in benzer kaosu fiyatları dondurarak istikrarı yakaladığını unutmayalım.Ticaret bakanlığı 2 yıl önceki fiyatlarla faturalardan maliye verilerini görerek 2 geriye gidilen faturaları emsal alıp yeni maliyet hesaplarını güncelleştirerek piyasayı bozanlara “dinsizin hakkından imansız gelir” olgusunu gerçekleştirmek gerek NOKTA.

Yazarın Diğer Yazıları