KOOPBAKKAL Hoş geldin

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından çalışmaları tamamlanan 'KOOPBAKKAL PROJESİ' Tanıtım Toplantısı,   Çarşamba  TESK evsahipliğinde yapıldı. Tanıtım ToplantısınaTürkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü  Hüseyin Aydın, TESK Genel Başkanı Sayın Bendevi Palandöken Türkiye Halk Bankası A.Ş. Genel Müdürü   Osman Arslan, TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül, Kredi Garanti Fonu Genel Müdürü  Erdal Erdem ile çok sayıda davetli katıldı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ile Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği arasındaki “Koop Bakkal” projesinin tanıtım toplantısına ilişkin imza töreni gerçekleştirdi.Un, şeker yağ gibi temel gıda ürünleri başta olmak üzere 132 ürün artık Tarım Kredi Marketleri'ndeki aynı fiyattan bakkallarda satılacak. Projeye başvurmak isteyen bakkallar internet üzerinden başvuruda bulunacak. Projeye katılma şartları ise en az 5 yıl bakkal dükkanı işletmek ve en az 75 metrekare ile en fazla 150 metrekare alana sahip dükkan olması. Proje şartlarının talebe göre değişebileceği ise vurgulandı. Bakkalın malı bittiğinde ise elektronik ortam üzerinden Tarım Kredi'den ürün talep edilecek ve tedarik sağlanacak.  

KİM NE DEDİ ?
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ile Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği arasındaki “Koop Bakkal” projesinin tanıtım toplantısından sodnra taraflar şu açıklamayı yaptı.

 Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın:

Kooperatiflerinin kamu kaynağı kullanmadıklarını belirterek, “Tarım Kredi sadece market değil. Tarım Kredi, toplam 18 şirketi olan 20 binin üzerinde 50’ye yakın fabrikası olan, 2 limanı olan ve Türkiye’de belki tarım sektöründe en çok tartışılan ‘uçtan uca üretimde’ bulunan tek kuruluşuz. 800 bin ortak ve bir çiftçi kuruluşu… Genelde kamu kuruluşu gibi algılanıyoruz; devlete yakın olmaktan dolayı hiçbir zaman rahatsız olmadık şimdi de değiliz ama bir kamu kaynağı kullanmadığımızı kamuoyuyla paylaşmak istiyorum… Gerek iktidar tarafından gerekse vatandaş tarafından bizden beklentiler çok yüksek. Daha çok tüketiciye ulaşmamız bekleniyor. Bu projenin de amacı daha çok tüketiciye ulaşabilmek”  

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken:

, “Tarım Kredi Kooperatifleri üzerinden piyasanın arz talep dengesinin sağlanması amaçlandı. Ancak böyle bir yol bulundu. Bu yol tabii ki nihai tüketiciye en yakın olan bakkallar aracılığıyla bu ürünlerin mutfaklara daha ucuza girmesinin sağlanması, güvenilir bir ürün olarak devletin desteğiyle olması önemliydi. Tüm paydaşlar elini taşın altına koydu. Finans konusunda bildiğiniz üzere Halk Bankası yine aynı şekilde kredi garanti fonu ile TESK olarak bizler bu protokolün imzalanmasında değerli Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü ile bir araya geldik. Tabi önemli olan bunun saha çalışmalarıydı. Esnafın sorununu nasıl çözeriz konusunda uzunca bir mutfak çalışması yapıldı. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katkısı ile hadi yapalım denildi. Bu ürünlerin satılması için mekan lazım iste sizin dükkanlarınız lazım. Bu dükkanlar olacak ki nihai tüketiciye bu ürünler ulaşsın. Tabi sizler de fedakârlık yapacaksınız. Bu ürünler sizin en çok sattığınız ürünler…Bu olayın arka perdesinde; devlet, esnaf ve aradaki kurumlar var. Sayın Cumhurbaşkanımız esnaf için gereken her şey yapılacak dedi. Bizlerde taleplerimizi ilettik; evvela finansa ulaşalım dedik. Orada bu sorunu çözdük. 350 bin liralık esnaf kredisi 500 bine çıktı, İşyeri edindirme kredisini 1 milyara çıkardı... O gün başlanan çalışma ben mazbatayı almadan yetişti. Sizler kooperatif başkanına gittiniz kredi talebinde bulundunuz. Yüzde 7.5 ile krediye ulaşabilmek hele ki bu enflasyonist baskıda çok muazzam bir şey. Biz ne diyoruz kürsüden Allah devlete, millete, esnafa zarar vermesin... Yani kısacası 5 talebimizden 3’ü çözüldü. Bugün bu protokolde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan:

 “Kaliteden ödün vermeden üretilen ürünlerin, uygun fiyatlarla halkımıza sunulması hedefiyle gerçekleştirilen bu proje bankamızın değerli paydaşlarına desteklemesini amaçlamaktadır. Bankamız başlıca faaliyet alanı olan esnaf bankacılığında liderlik etmektedir. Ekonomik canlılığın sürdürülmesi için katkı sağlamakta. Bankamızın esnaf kredisi bakiyesi 100 milyar lirayı geçmiş, kredi kullanan esnaf sayımız da 1.2 milyonu aşmış durumda. Bankamız esnaf ve zanaatkârlarımızın her zaman yanında olacaktır” 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği, Başkanı Abdülkadir Akgül

Büyük marketlerle mücadele etmek çok zor. Esnafı büyük marketlerle mücadele etmek açısından çok değerli bir proje. Bu açıdan emeği geçenlere teşekkür ediyorum”  

 


 


 

KOOPBAKKAL  Hoş geldin
KOOPBAKKAL  Hoş geldin
KOOPBAKKAL  Hoş geldin
KOOPBAKKAL  Hoş geldin
KOOPBAKKAL  Hoş geldin

Bakmadan Geçme