Nakliyeci Esnafı İflasın Eşiğinde

. Küçük ölçekli işletmelerin sektörden ayrılmaya başladığını anlatan Aydıngüler, birçok işletmenin de araçlarını galerilerde satışa koyduğunu ancak araçların da piyasanın durgun olmasından dolayı satılamadığını bildirdi.

Gaziantep Nakliyeciler Odası eski Başkanı Zafer Aydıngüler, sektörün 6 aydan bu yana bir çıkmaz içerisine girdiğini, nakliyeci esnafında esnafta yüzde 35 daralma olduğunu söyledi. Aydıngüler, “Ticari araç kredileri uygun faizlerle açılmalı ki çarklar hızlı dönebilsin. Aksi takdirde çark dönmez yüzde 35’lik daralma yüzde 50’ye çıkar” dedi.

Aydıngüler, nakliye sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin için bulunduğu durumu perişan olarak yorumladı. Birçok işletmenin araçlarını satışa çıkardığını söyleyen Aydıngüler, “Çünkü araçların hem maliyetleri yüksek hem de getirisi çok azaldı. Akaryakıt 25 liradan 40 liraya kadar yükseldi. En büyük giderlerimizden biri zaten akaryakıt. Her fiyat iniş çıkışlarında işletmenin kasasından 5-6 milyon lira gelirleri düşüyor. İşletmeler cirosunun hesabını bilemiyor. Fiyat vermekte de güçlük çekiyoruz” dedi. Küçük ölçekli işletmelerin sektörden ayrılmaya başladığını anlatan Aydıngüler, birçok işletmenin de araçlarını galerilerde satışa koyduğunu ancak araçların da piyasanın durgun olmasından dolayı satılamadığını bildirdi.

Ekonomi gazetesinden Talip Öztürk'ün haberine göre Aydıngüler, sektöre verilecek en büyük desteğin akaryakıtta ÖTV’de indirimi uygulanması olacağını belirtti. Aydıngüler, “Biz küçük dişliler olmazsak OSB’lerde hiç kimse ürettiği ürünün sevk ve idaresini yapamayacak. Biz günübirlik mal alıp, günübirlik teslime ederiz. Esnaf bunun karşılığını da alamıyor. Bir an önce önlem alınmasını gerekiyor. Kasım ve Aralık aylarından itibaren daha çok iflas ve iş terkleri yaşanması muhtemel” dedi.

Bakmadan Geçme