• Haberler
  • Ekonomi
  • Sarayına milyarlar harcayanlar sanayi esnafının sorunlarıyla ilgilenir mi?

Sarayına milyarlar harcayanlar sanayi esnafının sorunlarıyla ilgilenir mi?

CHP'li Hakverdi, 'Yazlık, kışlık sarayına milyarlar harcayanlar, sanayi esnafının iş yeri sorunlarıyla ilgilenirler mi?'

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, “esnafın sorunlarını dile getirirken Yazlık, kışlık sarayına milyarlar harcayanlar, sanayi esnafının iş yeri sorunlarıyla ilgilenirler mi?” ifadesini kullandı.

“Sayın Genel Başkanımızın da söylediği gibi, ikinci yüzyıla çağırısında belirttiği gibi stratejik planlamada maalesef sıfırsınız. Aksaray’ı ve Konya Ovası’nı kuruttunuz, eğitim ve üretim arasındaki bağı da maalesef kopardınız” dedi.

TBMM Genel Kurulunda konuşan Hakverdi, CHP heyetlerinin il gezilerine ilişkin izlenimleri paylaşırken, “Yıllardır inşaatı devam eden yeni sanayi sitesi, geçen yıl bitmesi gerekirken şimdi bir yıl daha ötelenmiş. Önce kooperatif kurulmuş, sonra “TOKİ yapacak.” denmiş, şimdi de uzayan süreçte esnafa ek ödeme ve maliyet çıkarma peşine düşmüşler. Sanayi esnafı da maalesef çok mağdur edilmiş” ifadesini kullandı.

Hakverdi şunları kaydetti:

Sanayiden sonra merkeze bağlı Sağlık kasabasına gittik. Hayvan yetiştirenler ve süt üreticileri maalesef perişan. Maliyet kalemleri ve yeme yapılan zamlar süt üreticilerini maalesef bitirmiş, hayvanların büyük çoğunluğunu satmak zorunda kalmışlar; kalanları da yakın zamanda satıp, üretime son verip asgari ücretli bir iş bulma çabası içerisine düşeceklerini söylediler. İktidardan destek bekliyorlar ama maalesef seslerini duyan yok.

Elmacık köyüne gittim. Tamamen AK Parti’ye oy vermiş bir köy, partimize hiç oy çıkmamış ve yine size çok selamları olan köylerden biri. Atadan, dededen beri ektikleri yerleri mera saymışlar, taşlık, ekilmeyen arazileri de kendilerine yer olarak göstermişler, üstüne de 15 bin liraya yakın cezalar kesilmiş ve feryatlarını maalesef duyan yok.

Koçpınar köyünde de yine 2004 yılında hazine arazisi köy tüzel kişiliğine devredilmiş, arazi çok ortaklı ve birçok aile maalesef üst üste aynı evde yaşamakta, çaresiz kalmışlar, barınmak için ev yapmak istiyorlar ama seslerini duyan yok.

Şimdi, Ankara’nın sorunları üzerine gündem dışı söz aldım, sizlerle Aksaray’ın da sorunlarını paylaşmak istedim ama bizler biliyoruz ki Aksaray’ın ve Anadolu’nun sorunlarını çözebilmek için önce Ankara’daki sorunu çözmemiz gerekiyor. Öncelikle şunu belirtmek isterim: Ankara’da geçmiş dönemde, geçtiğimiz yerel seçimde Ankara’nın en büyük sorunlarından biri çözüldü, Mansur Yavaş geldi ama şimdi Ankara’daki en büyük sorunu çözme sırası geldi, zamanı geldi. Meclise 6 kilometre uzaklıkta bir kara delik ülkenin bütün kaynaklarını yutuyor, eritip küle çeviriyor. Sarayın günlük harcaması 11 milyon, tam 11 milyon ve örtülü ödenek hariç. Birçok kurumu sattı savurdu, şeker fabrikalarını, PETKİM’i, TÜPRAŞ’ı, TÜRK TELEKOM’u, limanları, İstanbul Boğazı’ndaki kupon arazileri sattı; yetmedi, bir de Varlık Fonu kurdu, damadıyla başına geçti, kâr eden kurumları içine alıp eritti, zarar eder hâle getirdi; ülkenin zor gün parası olan yedek akçeyi bile yuttu. Millet canıyla uğraşırken pandemi döneminde Marmaris’teki yazlık sarayına 640 milyon, Ahlat’taki kışlık sarayına da 99 milyon harcamayı öngördü bu yıl, Kızılcahamam’a bu yıl 30 milyona üst düzey bürokratlar için termal oteller yaptırıyor.

“İtibardan tasarruf olmaz." deyip millet canıyla uğraşırken milletin sırtından gününü gün ediyor.

Şimdi, buradan sormak istiyorum, Aksaray ilinde AK PARTİ’ye oy veren vatandaşlarımıza sormak istiyorum: Sırça saraylarında oturanlar Koçpınar köyünün barınma sorununu çözebilir mi ya da Elmacık köylülerine kesilen on beşer bin lira cezayı umursarlar mı? Uçan sarayıyla dünya turu yaparlarken yolu atıl kalan Aksaraylı vatandaşın sesini duyarlar mı? Yazlık, kışlık sarayına milyarlar harcayanlar, sanayi esnafının iş yeri sorunlarıyla ilgilenirler mi? Bin odalı saraylarında milletin sırtından günde 11 milyon savuranlar, susuzluk çeken çiftçinin hâlinden anlar mı ya da Sağlık Kasabasındaki süt üretenlerin çilesini bilir mi? Bu israf düzeni bitecek; yeni kurallar, yeni kurumlar ve yeni kadrolarla Cumhuriyet Halk Partisi, Anadolu’nun derdine derman olacak.

Bakmadan Geçme