'Vatandaşa ve esnafa 51 milyarlık destekte bulunduk'

AK Parti'li Demir: Salgın döneminde hayata geçirilen koruma kalkanıyla Sosyal Destek Programı, kısa çalışma ödeneği, nakdî ücret desteği, işsizlik ödeneği, kira yardımı, normalleşme desteği adı altında tam 51 milyarlık vatandaşlarımıza ve esnafımıza destekte bulunmuştur

 

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir, “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından salgın döneminde hayata geçirilen koruma kalkanıyla Sosyal Destek Programı, kısa çalışma ödeneği, nakdî ücret desteği, işsizlik ödeneği, kira yardımı, normalleşme desteği adı altında tam 51 milyarlık vatandaşlarımıza ve esnafımıza destekte bulunmuştur” dedi.

Demir, TBMM Genel Kurulunda, kamu özel iş birliği projeleri ve mücbir sebep ilanına ilişkin eleştirileri yanıtladı.

“Mücbir sebeplerle ilgili konuşmayı yapmak isterim. Coronavirüsün dünyayı etkisine aldığı bu dönemde birçok ülke, teknolojisi, zenginliği ve gücüne rağmen kaosla mücadele ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, sağlık çalışanlarımızın olağanüstü gayretiyle bu salgın sürecinde son derece başarılı bir şekilde devam ediliyor ve milletin sıkıntı içerisinde yaşadığı bu dönemde biz 8’i şehir hastanesi olmak üzere, tam 25 tane hastane açmış olduk” diyen Demir şunları kaydetti:

Bu süreç içerisinde yaptığımız çalışmayı bütün dünya alkışlamıştır ve takdir etmiştir -Dünya Sağlık Örgütünün Başkanından NATO Genel Sekreterine kadar- hatta İsrailli Gazeteci Stein’in kendi Twitter hesabından “Bunu yazdığıma inanamıyorum ama Erdoğan’ı örnek almalıyız.” dediği bir süreci yaşıyoruz.

Değerli milletvekili arkadaşlarım, bu salgın döneminde devletimiz, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması ve gerekli desteklerin yapılması konusunda olağanüstü gayret göstermiştir. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından salgın döneminde hayata geçirilen koruma kalkanıyla Sosyal Destek Programı, kısa çalışma ödeneği, nakdî ücret desteği, işsizlik ödeneği, kira yardımı, normalleşme desteği adı altında tam 51 milyarlık vatandaşlarımıza ve esnafımıza destekte bulunmuştur.

Şimdi, bu projelere gelirsek; bakın, sözü edilen projeler aslında İstanbul’umuzun, aslında ülkemizin medeniyet yarışına katkıda bulunacak önemli projelerdir. Bunlar, vizyon projelerimizdir. Mesela, İstanbul Havalimanı’nı göz önünde bulundurursak; İstanbul Havalimanı, Pekin’den Los Angeles’a kadar dünyanın tam ortasında bulunan, Türkiye'nin havacılıkta “stopover” noktası dediğimiz yerdir burası. Yani dünyanın ortasıdır. Ve şu anda Heathrow’dan -yani salgın döneminde Heathrow Havalimanı’ndan- ve Frankfurt’tan daha fazla çalışmaktadır, daha çok yolcu inip binmektedir. Son derece önemlidir bizim açımızdan.

Yine, Avrasya’ya gelirsek değerli arkadaşlar; Avrasya’dan toplam olarak her gün ortalama 50 bin araç geçmektedir. Avrasya’nın yükünü hafiflettiği, 15 Temmuz Boğaz Köprüsü’nden günde ortalama 200 bin araç geçiyor.

Yani kısa bir hesapla, 15 Temmuz Boğaz Köprüsü’nün yükünü yüzde 20 oranında azaltmaktadır.

Lafı gelmişken CHP’ye şunu sormak isterim: Bakın, biz, İstanbul’da 23 Haziranda 223 kilometrelik raylı hattı teslim ettik ve bu beş yıllık hedefimizde de 221 kilometrelik yolun, raylı hattın yapımı için de hedef koyduk. Şu anda üzerinden yirmi ay geçmesine rağmen sadece 10 kilometresi gerçekleştirilebildi. Bu hesaba göre bizim beş yıllık hedefle gerçekleştireceğimiz İstanbul için raylı sistemi CHP yönetimi ancak kırk yılda gerçekleştirecek. Bu süreçte İstanbul’un trafik yoğunluğuna herkesin dikkat çektiğini sizinle paylaşmayı arzu ediyorum.

Kamu-özel iş birliğiyle yapılan bu projeler milletimizin menfaati doğrultusunda gerçekleşmiştir ve milletimizin menfaatine olmayan hiçbir projenin arkasında AK PARTİ olmaz, olamaz.”

Bakmadan Geçme