Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Afet Esnaf Fon Kurulmalı
guvencenEditör

Afet Esnaf Fon Kurulmalı

Ankara Kantinciler Esnaf Odası Başkan Bayram Şahin, afet esnaf fonu kurulmasını önerdi. Afet sonrası esnafın finansmana ulaşmasındaki zorlukları gündemle getiren Ankara Kantinciler Esnaf Odası Başkanı Bayram Şahin esnafhabertv.com'a yaptığı açıklamada, esnaf kredileri konusunda TESKOMB'u başaralı bulmdığını sil baştan yeniden yapılanmasını önerdi.

AFET ESNAF FONU KURULMALI

Devletimiz yeniden imar fonunu oluşturuyorsa şunu da bize esnaf ve sanatkara sorarak yapması gerekir diye düşünüyorum. Bir de şu oluşturulabilir, afet esnaf fonu kurulabilir. Bir fon oluşturulabilir. Evet bir tane esnaf kefalet kredi kooperatiflerin bünyesinde bir şirket kurularak devlet katkısıyla devlet desteğiyle bir kanun değişikliğiyle esnaf afet fonu kurulabilir ve esnaf ve sanatkarın bugünden itibaren kullandıkları tüm kredilerden belirli kesintiler yapılarak bu fon desteklenebilir. Hatta bizim kendi üyelerimizden tahsil ettiğimiz konfederasyonlarımıza ödediğimiz satılma payı, eğitim fonu payları gibi yüzde bin sıfır nokta beş veriyorum. Bu fona kayıtlı ne kadar finansman hedefleniyor bu hesaplanarak belirli kesintilerle bu fon desteklenebilir. Yine DASK ’da olduğu gibi esnaf ve sanatkâr bu fona destek yapabilmesi için yasal düzenlemeler gerçekleştirilebilir. Bu fon büyütülebilir. Bu afet gerçekleştiği zaman biz nereden kaynak bulacağız, bu kişinin kredisini nasıl vereceğiz veya başkanımın dediği gibi yıkılmış bir evi olan insandan boş tapu karşılığında nasıl ipotek göstererek esnaf ve sanatkara katkı sunacaksınız. Bu olasılık dahilinde değil. O yüzden en başında

Bir kere tedbirlerimizi afet ülkesinde yaşayan esnaf ve sanatkâr olarak bunu sağlamamız gerek ama tabii burada devletin de esnaf ve sanatkara yönelik bir işlem yaparken burada değerli başkanlarımız da var. Hadi bize sormuyorlar ama esnaf ve sanatkâr camiamız var söz hakkı vermeden bırakmamaları gerekiyor. Benim gözlemlediğim üst tarafta bir bürokrat bir gözlemleme yapıyor. Sadece bize ve başkanlarımıza dikte etmeye çalışıyorlar. Bütün sorun ve kargaşa da buradan kaynaklanıyor.

Yeni Videolar