Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Halk Otobüscü Esnafı Dert Küpü
guvencenEditör

Halk Otobüscü Esnafı Dert Küpü

Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) Genel Başkanı Kurtuluş Kara. Politik adam programında gazeteci-yazar Fehmi Çalmuk'un sorularını cevapladı.

Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Kurtuluş Kara, Genel Yayın Yönetmeniz Fehmi Çalmuk’un BBNTürk Televizyonunda hazırlayıp sunduğu Politik Adam programına konuk oldu.. 
Yerel yönetimlerin toplu taşıma  politikalarının ele alınacağı programda  artan maliyetlerin sektörü nasıl etkilediğinin konuşulduğu programda
Sektörün merakla beklediği yeni zam konusundaki taleplerini de  değerlendiren Kurtuluş Kara sektörün geleceğine ilişkin  önemli açıklamalar yaptı.

Soylu'ya Taleplerini İletmişlerdi

geçtiğimiz aTüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği üyeleri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan sektörü yakından  ilgilendiren ve acil çözüm bekleyen sorunlarla ilgili  bir rapor sunmuştu.

Tek Plaka uygulaması 
 Türkiye genelinde il ve ilçelerde hizmet vermekte olan özel halk otobüslerinin denetim ve takip işlemlerinin tek bir çatı altında toplanması gerekliliğin vurgulandığı görüşmede; ilgili trafik tescil müdürlükleri tarafından “HO” plaka serisi ile belediyeleri ve veya bağlı şirket iştirakleri bünyesinde çalışma ruhsatı olarak hizmet veren araçların tek plaka grubunda toplanmasını sağlanması talep edildi.

Tescil belgelerinde Değişiklik
 Görüşmede ayrıca Özel Halk Otobüsü tescil belgelerinde kullanım amacının “Özel Halk Otobüsü ticari” olarak belirlenmesi de istendi. 
Görüşmede  Karayolları Trafik Yönetmeliği ile araç tescil belgeleri arasında yaşanan tutarsızlığın giderilmesi için özel halk otobüsü araçlarımın tescil belgelerinde kullanım amacının “ Özel Halk Otobüsü ticari” olarak kayıt altına alınması için gerekli çalışmaların tamamlanmasının sektör için önemli olduğu vurgulandı. 

Kurtuluş Kara Başkanlığındaki Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği heyetinde  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ziyaret etti. Genel Başkan Vekili Aydın Fatih Bektaş ile  yönetim kurulu üyesi  Cengiz Yüksel'de hazır bulundu. Heyet Bakan Soylu'ya  üzerinde hat yazısı bulunan bir tablo hediye etti. 

        

Yeni Videolar