Oğuz Güler

Kayıt Düşeceğim Üç Konu

Oğuz Güler

 

Hava Araçları kolayına Düşmez, Düşürülür

Başlıkta ki deyim emekli bir pilot tarafından şahsıma aktarılmıştır. Onlarca lider ve önemli şahıslar uçak veya helikopter kazalarında mefta olduğunu bilirsiniz. Yaşı ne olursa olsun hava aracına iyi bakım yapılmışa sorun yaşamaz. Bu hava aracı hele hele bir ülke liderini taşıyorsa o aracın düşme ihtimali belki milyonda 1 denmekte. 

ABD derin yapısı Pentagon geçenlerde Gürcistan liderine akıllı ol, Slovakya başbakanı gibi sonun olur ikazı herkes için geçerli. Google amcaya yazdığınızda dünyada 20 ülkenin liderinin hava ulaşımında öldüğü karşınıza çıkar. Rus Wagner gurubu lideri Pirigojin gibi önemli şahıslarda hava araçları ile yok edilmiştir. Bunun gibi muhalif veya önemli yüzlerce şahısta aynı üzücü sonu yaşadığını Google amcadan okuyabilirsiniz. Bence İran’ın Israil’e saldırısı Pentagonca böyle cezalandırılmıştır.Bunu İran suikast olarak ortaya dökmez ama rövanşını alır. Azerbaycan’ın hiçbir suçu yok. Ama Azerbaycan’da İsrail’in güçlü olması ve Pentagonla iş birliği akıllara İran’ın füze saldırısına akıllı ol ihtarı yapılmıştır. Bundan önce iç hesaplaşma diye düşünsem de içeride bunu gerektiren bir olgu olmadığı ortada. 

Bu bağlamda Haziran’da bizde 7 önemli cerrahın yapacağı ameliyat ülkemizi sıkıntıya inşallah sokmaz. Bu hain global güçler bize huzur vermeyecek ama sağ, sol bunu bilerek ülkemizde kardeşlik ortamına arttırılmalılar.

Tasarruf Genelgesi Polis ve Jandarma Kriminale de Uğramalı

Polis kriminalden emekli bir dostum basit olaylarda bile Jandarma ve Polis kriminale onlarca hatta yüzlerce DNA testi bedava yapılmakta serzenişi İç işleri bakanlığınca dikkate alınmalı. AB’de aynı işi yapan laborant yılda 200 vakaya bakarken bizde bu rakam 800’ü geçmekte ve bedavaya yapılmakta. 200’e göre personelin yıpranma emsalleri ise aynı. İstanbul adli tıp DNA testini 4,500 TL’ye yapıyorsa niye bu 2 kuruluşumuz bedava yapıyor. Hırsızlıkta izmarit veya saç teli DNA testi para ile yapılıp hırsıza yüklense inanın çaldığını ödemeyen hırsız için yüzbinleri bulan masrafın ondan alınması caydırıcılığa da sebep olur. 

Futbol olgusu İyi Yere Gitmiyor

Evet arkadaşlar Ankaragücü başkanı Faruk bey iyi yaptı demiyorum ama hakemlerin bir kısmı çok masum değil denmekte. Bizde hakemler artık futbolumuzu katleder hale geldi ve federasyon başkanı tarafsız değil denmekte. Niçin hakemler futbolu adil olmaktan çıkarıyor suçlaması ele alınmalı. Şu anki federasyon GS koruyor söylentisi üzücü.

FİFA oynamayan futbolcuların sözleşmelerinin fes edilmesi sonucunda kulübü budaması futbolu bitirecek. Adam iyi sözleşme imzalayıp oynamayınca kulüpler futbolcuyu yolluyor. Sonuçta da çok ciddi tazminat ödemelerinin altından kalkamadıkları için TRANSFER yapamaz cezası almaktalar. Kulüpler daha sonra puan silme ve transfer yasağı yüzünden hızla liginden düşmekte. Bu yıl bizde süper ligde sanırım 3 takım en az 2 yıl transfer yapamaz cezası aldı. Bu cezalar oynamayan kalleş futbolcular yüzündendi. FİFA genelde futbolcuyu koruduğundan bu ceza sistemini değiştirmelidir. 

2024-25 sezonunda ligden Kayseri spor’ un son sırada yer alıp ligden düşeceğine iddiaya varım. Çünkü bu sezon ilk yarıyı 3. tamamlayan Kayseri spor 2-3 iyi futbolcusunu 1 günlük açılan transfer tahtası yüzünden sattı ve aldığı 6 futbolcuda bekleneni veremedi. Şimdide TÜM sezonlar transfer cezası almaları yüzünden Kayseri spor düşecek sonra tekrar düşecek. Oysa Özhaseki bu sıkıntıyı hallettirebilirdi. Bizim Futbol federasyonu bu konunun FİFA’da masaya yatırılmasını sağlamalı. Dünya futbolunun bu yarasını onartmalı. FİFA ve bizim federasyon takıma katkı sunmayan futbolcu yüzünden ağacı kestirmemeli. Hatta futbolcunun beli bir başarı ve maça çıkma kriterleri ile konu kulüpler lehine olmalı.

Yazarın Diğer Yazıları