Oğuz Güler

Yerli ve Millilik sözde değil özde olmalı…

Oğuz Güler

Yerli ve Millilik sözde değil özde olmalı ama BORON ve DEKO’da bu geçerli değil…

Dikkatimi çeken bir konu var. Bilinçli bir tüketici olarak milli kuruluşumuz olan ETİ Maden’in ürettiği BORON marka çamaşır deterjanı kullanıyorum. Ancak son dönemde ürünü bulmakta zorlanıyoruz. Eskiden 3 harfli marketlerde satılıyordu ama şimdi yok. Bir arkadaşım, ürünün artık askeri kantinlerde de satılmadığını söyledi.

Boron piyasaya çıktığı zamanlarda neredeyse tüm büyük marketlerde bulabiliyordum. Ama şimdi BORON temizlik ürünlerini sadece internetteki sitesinden alabiliyorum. BORON çok ciddi uğraşılardan sonra 22 liradan satışa çıkınca Siyonist rakipleri 45-49.90 civarında satılırken Pazar payında %8,5’a ulaşınca rakipler fiyatını 25 TL’ye düşürerek BORON’un hızını kestiler. BORON enflasyonu düşürmeye bile yaradı.

Muhafazakâr gözüken 3 harfli marketlere soruyorum: Siz eskiden BORON satıyordunuz. Ne oldu da çoğu yerli ve milli olmayan diğer deterjanları satıyorsunuz da Boron'u satmıyorsunuz? Bu üründen neden vaz geçtiniz?

Boron bizim Askeri kantinlerimizde de satılıyordu. Ne oldu da buradan BORON ürünleri kaldırıldı? Sayın Genel Kurmay Başkanımıza da sormak istiyorum.  Yerli ve milli ürünümüz BORON’u yetkilileriniz niye raflardan kaldırdı? Hangi yalan ile sizi aldatmak isteyecekler.

Milli bir marka olan BORON bilinçli olarak satılmıyor, sattırılmıyor. Vahim bir durum vaaaaahim. BORON Yahudi ticaretinin kurbanımı yoksa tacirler Yahudi mi bilemedim.

Ülkesini ve milletini seven biri olarak olanlara üzülmemek elde değil. Yerlilik ve milli açıdan bu konuya el atılması gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanım, Sayın Enerji Bakanım, Sayın Ticaret Bakanım Boron'un raflarda yerini alması için lütfen gerekeni yaptırın ve bu yerli ve milli markamız hakkettiği noktaya gelsin.

Bende kendi kendime gelin güvey olup tonu 250 TL’ye mal olan bir yemi saçımı başımı yolsam bile Yahudi destekli olduğu söylenen yem sanayicilerinin tonu 12 bin liraya sattıkları yemlerin yerini aldırmamın zaman alacağını anladım. Çünkü Tarım bakanınız bu 2 ucuz yeme çok direndi, niye köylüden yana değil deniyor?  Bakanlık çalıştay yapmaz deyip oyalama tilkiliği yapıp yaz buza koy güneşe yapıldı. BORON nasıl milli olmayan ağalara yediriliyor, DEKO’da cari açık artsın diye hain ağalara yedirilecek. Esas yaptırmak istediğimiz çalıştay konusundan bizi uzak tutmayı şimdilik başardılar. Ama köylü için 2 üniversiteye Dev Kral Otu-DEKO’yu da haval edilmesini zorda olsa başardık. Ha BORON’u ha DEKO’ya yol vermeyenler utansın. Ben artık muhalif kanallara çıkar döktürürüm.

Yazarın Diğer Yazıları