Borsa İstanbul son bir ayın zirvesine tırmandı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, açılan bilanço sezonu, oldukça ucuz olan değerlemeler ve banka hisselerinde dünden beri etkili olan alışlarla son bir ayın en yüksek seviyesine çıktı.

BIST 100 endeksi uzun süre 1.375-1.400 bandında dalgalı bir seyir izlemesinin ardından geçen haftadan bu yana satış baskısının azaldığı görülüyor. Dün, BIST 100 endeksi 1.434,67 puanla 16 Eylül'den bu yana en yüksek seviyesine çıkarken, banka hisselerindeki değer kazancı dikkati çekti.

Bankacılık, endeksi dün yüzde 2,52 artışla 31 Ağustos'tan bu yana en iyi günlük performansını gösterirken, bugün de pozitif görünümünü koruması dikkati çekti.

Dün son bir ayın zirvesini gören ve günü 1.430 puanın hemen altında tamamlayan BIST 100 endeksi, dünkü yükseliş eğilimini sınırlı da olsa yeni günün ilk yarısında da devam ettirerek 1.430 seviyesinin hemen üzerinde bulunuyor.

Dünya genelinde 3. çeyrek bilançolarının açıklanması devam ederken, şirket karlılıklarının beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi küresel pay piyasalarını destekleyen başlıca unsurlardan oldu.

Artan enflasyon baskıları, tedarik zincirindeki sıkıntılar, enerji arzı güvenliği ve yükseliş eğilimindeki uzun vadeli faizler ise küresel pay piyasaları üzerinde risk unsuru olmaya devam ediyor.

Analistler, küresel pay piyasalarının para politikalarında azalan belirsizlikler ve güçlü bilançolarla yükseliş eğiliminde hareket ettiğini kaydederek, artan risk iştahının yurt içi piyasalara da pozitif yansıdığını bildirdi.

Bakmadan Geçme