Edirne Ciğercisi, Köftecisine HES Kodu

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı 'Kırtasiyeleri, beyaz eşyacıları kapatıyorsunuz. Büyük marketlerde bunların hepsi satılıyor. Zaten artık yasak diye bir şey kalmadı. Bence bu iş biraz ciddiyetini kaybetti.' dedi

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Edirne'de ciddi potansiyel oluşturan köfteci ve ciğerci esnafı başta olmak üzere birçok işletmesinin HES kodu uygulamasıyla kapılarının yeniden açılabileceğini söyledi.

Pekcanlı konuşmasına şöyle devam etti:

 “Özellikle Edirne esnafı sınırın kapanmasıyla birlikte ayrı bir sıkıntıya girdi. Ama bunun yanında lokantalarımız, ciğercilerimiz, köftecilerimiz Edirne için ciddi anlamda potansiyel oluşturuyor. Gerçekten büyük sıkıntı içerisindeler. Sayısal olarak sadece 3 tane köfteci ve ciğercide çalışan eleman sayısı 300’ü buluyor. Edirne’de böyle işletmeler var. Bunun gibi birçok işletmelerimiz var. Bu işletmelerimizin çoğu kapısını kapadı. Bazıları paket servis yapmaya çalışıyor. Yaşamını idame ettirmeye çalışıyor. Bu sektördeki esnaflarımızın ortak görüşü hiç olmazsa mekanlar açılsın. Tekrar faaliyete girelim. Nasıl alış-veriş merkezlerinde HES kodu ile müşterileri içeri alıyorlar, biz gerekli önlemleri alırız. O sorumluluğu alırız. HES kodu ile kapılarımızı açalım. 80 kişi çalışan bir işletmede çalışan sayısı sadece 5 kişiye düşmüş. Bunlar Edirne için ciddi rakamlar.  Esnafımız bu anlamda iktidardan özellikle bizleri yönetenlerden kapıların açılmasını istiyor. Artık yavaş yavaş da pandemi sürecinde bir umut belirdi. Bununla beraber ekonomik olarak da rahatlamak istiyorlar. Gerçekten çok büyük sıkıntıdalar. Bugün esnaf odalarının başkanları AK Parti’nin kongresine gitmişler. Umarım esnafın bu sorunlarını yetkililere iletmişlerdir. Kırtasiyeleri, beyaz eşyacıları kapatıyorsunuz. Büyük marketlerde bunların hepsi satılıyor. Zaten artık yasak diye bir şey kalmadı. Bence bu iş biraz ciddiyetini kaybetti. Madem ciddiyetini kaybetti adam gibi ya açılsın ya da her yer kapatılsın. Onu aç, bunu kapat herkesin aklı karışık. Buna da bir düzenleme getirilmesi gerekiyor”  

Bakmadan Geçme