Körfez'de esnafa müjde üstüne müjde

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde belediyenin kiracılarından 6 ay süreyle kira alınmayacak. Ayrıca Hereke esnafının merakla beklediği üniversite kampüs alanı tahsisi konusunda Belediye Başkanı Söğüt'e yetki verildi.

Körfez Belediyesi, pandemi şartlarında sıkıntılı günler yaşayan esnafa müjde üstüne müjde verdi.

Körfez Belediyesi’nde 2021 yılının ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde Başkan Şener Söğüt başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 13 gündem maddesi görüşüldü.

Bu maddelerden biri de özellikle Hereke’de esnafın merakla beklediği Kocaeli Üniversitesine kampüs alanı tahsisiydi.

Toplantıda Hereke’de hayata geçirilecek Hukuk Fakültesi kampüsü ve kent kütüphanesi için Başkan Şener Söğüt’e protokol yetkisi verildi.

Şener Söğüt, “Hereke bölgesinde 4,5 dönümlük alanımız var. Burada Hukuk Fakültesi ve Adalet Meslek Yüksekokulu için bina yapacağız. Binayı Nuh Çimento ve Diler Demir Çelik’in katkısıyla yapacağız. Bize çok fazla bir yükü olmayacak. Gerekli protokolleri imzalayıp, hızlı bir şekilde ihale sürecini başlatacağız” dedi.

Belediye kiracılarından 6 ay kira alınmayacak

Toplantıda ayrıca belediye kiracıları için de müjdeli bir karara imza atıldı. Belediye kiracılarından pandemi şartları dolayısıyla 6 ay kira alınmaması kararlaştırıldı. Başkan Söğüt, “Pandemi dolayısıyla 1 Aralık – 31 Mayıs tarihleri arasını kapsayan 6 aylık dönemde kapatılan veya kısıtlanan iş yerlerimizden kira almayacağız. Kirayı peşin ödeyen kiracılarımız için de sözleşmesinin sonuna ilave edeceğiz” diye konuştu.

 Başkan Söğüt, bugün başkan yardımcıları ile HEreke’de esnafla buluştu.

“Yapacak daha çok işimiz var” diyen Söğüt, Hereke esnafının işlerini canlandıracak hukuk fakültesinin taşınacağı yeni kampüsün inşaatını hızla tamamlayacaklarını bildirdi.

Söğüt, Kocaeli Belediyesine yer tahsisi yaparak hukuk fakültesi ve Adalet MYO’yu bölgeye getireceklerini söyledi.

Bakmadan Geçme