Safranbolu'da Esnaf Seçime Gidiyor

Osman Kesici 'Hizmet amaçlı bu makamların hiçbiri kimseye baki değil. Hiç kimse de bu koltukların kadrolu başkanı değil. Esnafı esnaf yönetmeli' dedi.

Karaük'e bağlı Safranbolu ilçesinde 22 yılı aşkın süredir mevcut oda başkanı Muammer Dumaner’in, Safranbolu Esnaf Odası yönetiminin geçirdiği denetim ve müfettiş soruşturmasının ardından olağanüstü kongre kararı alması pandemi ile etkin mücadeleye karşın olanca hızıyla devam ediyor. Oda, 4 Mayıs'ta seçime gidiyor. 

Adaylığını "Esnafı Esnaf yönetmeli" diyen Osman Kesici, adaylığını basın toplantısı ile açıkladı.

"pandemi sebebiyle Safranbolu turizmi oldukça etkilendi. Bu da esnaflarımızın çoğuna olumsuz yansıdı. Elimizi taşın altına koymamamız içten bile değildi. Bu sorumluluk ile bu yola çıkıyoruz." diyen Kesici şunları söyledi:

"Safranbolu Esnafımızın sorunlarını da biliyoruz, Bizde o sorunları yaşayanların başındayız, ancak şunu açık ve net belirtmeliyim ki esnafı esnaf yönetmeli. Adı üzerinde, Esnaf ve Sanatkârlar Odası. Ne yazık ki esnafımızın özellikle de pandemi döneminde yaşadığı sıkıntıların bir nebze aşılması için hiç bir gayret göremedik, göremiyoruz. Hizmet amaçlı bu makamların hiçbiri kimseye baki değil. Hiç kimse de bu koltukların kadrolu başkanı değil. Asıl olan esnaflarımıza hizmet etmek ve sıkıntılarında yanlarında olup çözmektir. Benim de bir esnaf olarak, tek amacım Safranbolu’daki diğer esnaf arkadaşlarımıza hizmet etmek ve sorunlarını çözmek olacaktır.”

 

 

 

Bakmadan Geçme