Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
İranlı İş Kadınından Ekonomiye Katkı, Van'da İlk ve Tek
guvencenEditör

İranlı İş Kadınından Ekonomiye Katkı, Van'da İlk ve Tek

19 yaşında ticarete olan ilgisi ile ilk şirketini kuran İranlı mimar Galavizsh Saidi, Türkiye ve Avrupa pazarlarını araştırdıktan sonra Türkiye'de şirket açmayı düşündüğünü ve İŞGEM'in daveti üzerine de İŞGEM ile çalışmaya başladığını www.esnafhaber.com'a anlattı.

VAN’DA İLK VE TEK OLAN İRAN EĞLENCE YERİ VE RESTORANI

ESNAFHABERTV.COM: Bize kendinizi tanıtır mısınız?

GALAVİZSH SAİDİ: Ben Galavizsh Saidi, 37 yaşındayım. İran üniversitesinden Mimarlık mezunuyum. İlk şirketimi 19 yaşında mimarlık üzerine kurdum.

ESNAFHABERTV.COM: İşinizden bahseder misiniz?

GALAVİZSH SAİDİ: İlk şirketimi 19 yaşında kurdum, ticareti sevdiğim için Tahran’da bir başka şirket kurdum ve Irak’la ticarete girdim.

ESNAFHABERTV.COM Türkiye’de şirket kurmaya nasıl karar verdiniz? Neden tercih ettiniz?

GALAVİZSH SAİDİ: Pazar araştırmalarına başladım sürekli, dünyanın büyük, uluslararası fuarlarına katıldım. Ve mühendislik ekibi kurarak İran’da üretime başlamaya karar verdim. 2019 yılında İstanbul Atrax Uluslararası Fuarına katıldık. Türkiye ve Avrupa pazarlarını araştırdıktan sonra Türkiye’de şirket kurmayı düşündük. Bu sırada Van İŞGEM tarafından gelen davete ortağım ile ben işimize Van İŞGEM’de başlamaya karar verdik. Türkiye devleti kadınlara çok destek veriyor. Kadın istihdamına ve bize çok yardımcı oldular. Sağ olsunlar biz bu konuda hiçbir sıkıntı yaşamadık.

ÇOK YERDE DÜŞTÜM AMA YİNE DE KALKTIM

ESNAFHABERTV.COM: Çok genç yaşta mı girişime atıldınız? Bu süreç sizin için nasıl ilerledi?

GALAVİZSH SAİDİ: Küçük yaşta işe girdim ama tecrübem yoktu, çok yerde düştüm ama yine de kalktım. Diğer insanların, arkadaşlarımın tecrübelerini de kullandım. Başarılı insanlardan danışmanlık alarak kendi işimi başardım.

ESNAFHABERTV.COM: Türkiye’deki iş süreciniz nasıl işledi? Bu anlamda kazanımlarınız neler oldu?

GALAVİZSH SAİDİ: Biz Van İŞGEM davetiyle buraya geldik ve işe başladık. Onların yardımlarıyla yeni ürünlerimizi üretmeye başladık. İstanbul Uluslararası Atrax Fuarına da katıldık ve oranın yıldız ürün ödülünü kazandık.

ESNAFHABERTV.COM: Van’da yaptığınız işlerden bahseder misiniz?

GALAVİZSH SAİDİ: Van’da elimizde birkaç proje var ve çalışmalarımız devam ediyor. Van’da ilk ve tek olan İran eğlence yeri ve restoranını açtık.

Yeni Videolar